Vicdanlarını askıya almışlar

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Mısır'da demokrasi yanlılarına ateş açılmasına ilişkin, "Cumartesi, pazar tatillerinde akıllarını, vicdanlarını, sağduyularını, sezgilerini herhalde kalbi bütün duygularını askıya almış olacaklar ki şu ana ka

Vicdanlarını askıya almışlar

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Mısır'da demokrasi yanlılarına ateş açılmasına ilişkin, "Cumartesi, pazar tatillerinde akıllarını, vicdanlarını, sağduyularını, sezgilerini herhalde kalbi bütün duygularını askıya almış olacaklar ki şu ana kadar 'Endişe duyuyoruz' cümlesi haricinde herhangi bir tepki ortaya konmadı" dedi.

Yıldız, Melikgazi Belediyesi Tiyatro Salonundaki AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı

Bir gazetecinin Mısır'da demokrasi yanlılarına ateş açılmasına ilişkin sorusu üzerine Yıldız,  bu kadar acının ve katliamın içerisinde Mısırlı bir bakanın "Herhangi bir şekilde silahla ateş edilmedi, yalnızca biber gazı kullanıldı" diye açıklamalarda bulunduğunu aktardı.

Yıldız, bu kadar büyük bir tezatın, başka bir ülkede yaşanmadığını belirterek, şöyle konuştu:

"Cumartesi, pazar tatillerinde akıllarını, vicdanlarını, sağduyularını, sezgilerini herhalde kalbi bütün duygularını askıya almış olacaklar ki şu ana kadar 'Endişe duyuyoruz' cümlesi haricinde herhangi bir tepki ortaya konmadı. Bunlar aslında yalnızca Mısır'ın değil, batı dünyasının da, insanlık adına söz eden birçok kesimin de imtihanıdır. Şu ana kadar bu sınavın başarılı verildiği söylenemez. Türkiye olarak, Sayın Başbakanımız akşam iftar programında bahsetti, her zaman doğru yerde duracağız ve doğruyu savunacağız. Hakkı her zaman yerine teslim etmemiz gerekiyor ama insanlık tarihine de kara bir leke olarak geçmiş olacak bu katliam."

Bakan Yıldız, sokak lambalarının gece kısılmasına ilişkin soru üzerine de Genel Aydınlatma Yönetmeliğinin Resmi Gazetede yayımlandığını hatırlattı.

Yönetmeliğin, enerji tasarrufunu ve enerji verimliliğini ön plana çıkartmak için belirli bir saatten sonra aydınlatmanın fonksiyonunu kaybetmeden daha aza indirilmesi konusunu kapsadığını ifade eden Yıldız,  önlerinde uzun bir sürecin bulunduğunu ve bunun ayrıntılarını teknik ekiple gerçekleştireceklerini bildirdi.

Yıldız, İller Bankasındaki paylarından kesilmek kaydıyla aydınlatma giderlerinin bundan sonra yüzde 10'luk kısmı büyükşehir belediyelerinden yüzde 5'lik kısmının da ilçe belediyelerinden karşılananacağını dile getirerek, şunları kaydetti;

"Bu, şu demek, önceden park ve bahçeyle alakalı aydınlatmalar tamamen belediyenin uhdesindeyken şimdi ortak havuza atıldı. Sokak, cadde aydınlatmaları, alt geçitler, üst geçitler hepsi dahil olmak üzere ama şehrin tamamının yüzde 10'luk kısmı büyükşehire aktarıldı. Bu önemli bir ayrıntı. Artık bundan sonra sokak aydınlatmalarında israf edilen, tasarruf edilen bütün kısımlarla alakalı belediyenin payı olmuş olacak. O yüzden her birimiz tasarrufa daha fazla sahip çıkmamız lazım. Her birimiz enerjiyle alakalı verimliliğe daha çok sahip çıkmamız lazım. Bunu toplumun bütün kesimleriyle beraber kucaklıyor olabilmemiz lazım."

Bakan Taner Yıldız, Somali'de Türk Büyükelçiliği'ni hedef alan saldırıyla ilgili de "Biz orada doğru bir iş yapıyoruz. Bütün Müslümanlarla alakalı hiçbir olaya kayıtsız kalmayız. Somali'deki yardımlarımız tabi ki devam edecek" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem