Vekiller Büyükelçiliğe yürüdü!

AK Parti'li birçok milletvekili ile CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, İsrail Büyükelçiliği konutunun önünde, İsrail'in Gazze'ye kara harekatını protesto etti.Milletvekilleri, İsrail'i kınamak için ortak bildiri hazı

Vekiller Büyükelçiliğe yürüdü!

AK Parti'li birçok milletvekili ile CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, İsrail Büyükelçiliği konutunun önünde, İsrail'in Gazze'ye kara harekatını protesto etti.

Milletvekilleri, İsrail'i kınamak için ortak bildiri hazırlanması kararı alınmasının ardından, Meclis'ten protokol yolunda bulunan İsrail Büyükelçiliği konutunun önüne geldi.

Vatandaşların da katıldığı gösteride, gruba seslenen, AK Parti Çorum Milletvekili ve Türkiye-Filistin Dostluk Grubu Başkanı Murat Yıldırım, artık sabredecek zaman kalmadığını belirterek, hem çocuklar hem insanların katledildiğini söyledi.

"Ciğerimiz parçalanmaktadır, yüreklerimiz kan ağlamaktadır" diyen Yıldırım, Türk insanın şu anda televizyonlarının başında Gazze'deki insanlar için dua ettiklerini ve İsrail'i kınadıklarını kaydetti.

Yıldırım, "Artık İsrail sesimizi duymalıdır, sabrımızı taşırmamalıdır" dedi.

Meclis adına bu açıklamayı yaptıklarını ifade eden Yıldırım, CHP'li milletvekillerinin de burada bulunduğunu belirtti.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, masum olan Filistin halkının ve haklı davasının yanında olduklarını vurgulayarak, "Ezilen Filistin halkı ile birlikteyiz. Onların acıları ve yaraları bizim acılarımız ve yaralarımızdır" diye konuştu.

EMPERYALİZMİN GÜNAHI!

İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği (İSİPAB) Türk Grubu Başkanı, AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay da şunları söyledi:

"İsrail aslında emperyalizmin günahı. 1920'lerden itibaren Ortadoğu'yu cehenneme çevirmiş, çıkarlarından gayri hiçbir esas gözetmeyerek, Ortadoğu'yu bölerek, her parçaya bir bez parçası bağlayarak, her parçasına bir kral dikerek, o günden bugüne diktatör rejimleri destekleyerek, mazlum Ortadoğu halklarını inim inim inleten emperyalizmin piçi... İsrail sesimizi duymak zorundadır. İnsanlığın sesine kulak vermek zorundadır. Dünyanın vicdanı varsa, adalet duygusu bütünüyle ölmemişse, dünya hala daha insanlık adına, adalet adına, bağımsızlık adına, özgürlük adına zerre kadar saygı duyuyorsa, bu sese, dünyanın bütün mazlumların sesine kulak vermek zorundadır.

İsrail devletinin başında bulunan katil 'biz sivilleri yanlışlıkla vuruyoruz, yanlışlıkla öldürüyoruz' diyerek adeta dünyanın vicdanıyla, dünyanın zekasıyla, sağduyusuyla alay etmektedir. Bütün insanlığın bildiği gibi İsrail'in yarım yüzyılı aşkın zamandır öldürdüğü insanların yüzde 99'u sivildir.

Filistin'in ordusu mu var, askeri mi var, tankı mı var, uşağı mı var? Öldürdüğün bebektir, hamile kadınlardır, karınlarındaki cenindir, ak sakallı, ak saçlı ihtiyarlardır, kumsalda oynayan çocuklardır. Çocuk katilisiniz. Yaşlı katilisiniz, bebek katilisiniz, kadın katilisiniz, hayvan katilisiniz, çünkü her gün ağlama duvarının dibinde okuduğunuz o şiddet ilham eden ayetlerinizle siz Filistinlileri topyekun bir varlık olarak imha etmek üzere her gün kutsallarınıza yemin ediyorsunuz."

ATALAY BM'NİN TUTUMUNUDA ELEŞTİRDİ!

Mazlum-Der Genel Başkanı Faruk Ünsal, bu dayanışma sürdürüldüğü müddetçe, katil, siyonist, işgalci İsrail'in bu cürümlerine daha fazla devam etmeye cesaret edemeyeceğini söyledi.

Ünsal, "Şili ve Venezuela 2009'da olduğu gibi bu katliamda da bütün ilişkilerin kesti. Bizim milletvekillerinden istirhamımız, bütün ilişkilerimizin kesilmesi ve belki bu şekilde o katile buradan, Ankara'dan bir cevap verilmesi. Somut adımlar atılması için buradayız" dedi.

Konuşmaların ardından milletvekilleri yürüyerek konutun önünden ayrıldı.

Bazı milletvekillerinin, sabah namazını müteakip, ölen Filistinliler için Hacıbayram Camisi'nde kılınacak gıyabi cenaze namazına katılacağı belirtildi.

İKİ POLİS YARALANDI!

Protesto gösterisine çok sayıda AK Parti'li milletvekili ile CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve Manisa Milletvekili Özgür Özel ile vatandaşlar katıldı. Vatandaşlar İsrail aleyhine sloganlar attılar.

Milletvekillerinin ayrılmasının ardından konutun önündeki protesto gösterisi devam ediyor, gruba katılım da giderek artıyor. 

Bu arada, gruptan konuta atılan taşlar nedeniyle iki polis yaralandı. Polisler ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Gruba, taş atılmaması yönünde uyarı yapıldı ancak kalabalık konuta taş atmaya devam etti. Zaman zaman Kur'an okunarak tekbir getirildi. 

Konutun giriş kapısının üzerine Filistin bayrağı asıldı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler