Vekiller birbirine girdi!

KKTC Cumhuriyet Meclisi'nde Sosyal Güvenlik (Değişiklik) Yasa Tasarısı'nın görüşülmesi sırasında saat 22.00 sularında arbede yaşandı. Toplumcu demokrasi partisi başkanı Mehmet çakıcının konuşması engellendi. Konuşma yapmak için ısrar eden Çakıcı, Ulusal B

Vekiller birbirine girdi!

KKTC Cumhuriyet Meclisi'nde Sosyal Güvenlik (Değişiklik) Yasa Tasarısı'nın görüşülmesi sırasında saat 22.00 sularında arbede yaşandı. 

Toplumcu demokrasi partisi başkanı Mehmet çakıcının konuşması engellendi. Konuşma yapmak için ısrar eden Çakıcı, Ulusal Birlik Partisi milletvekilleri tarafından zorla kürsüden indirildi. Mecliste yaşanan gergin saatler sonrasında sosyal sigorta, sosyal güvenlik ve ihtiyat sandığı değişiklik yasa tasarısı sabahın ilk ışıklarınan oy çokluğuyla kabul edildi.

 TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı'nın, Sosyal Güvenlik (Değişiklik) Yasa Tasarısı'nın Meclis'te görüşülmesi sırasında konu dışına çıktığı gerekçesiyle konuşmasına son vererek kürsüden inmesi için yapılan ve oyçokluğuyla kabul gören oylamanın ardından Çakıcı'nın kürsüden inmemekte direnmesi ve "Oyun Bitti" yazılı pankart açması mecliste gergin saatler yaşanmasına neden oldu. Meclis, bunun üzerine verilen aranın ardından saat 23.25'te yeniden toplanmayı denerken, kürsüden inmeyen TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı'nın yanına TDP milletvekilleri Hüseyin Angolemli ve Mustafa Emiroğluları'nın da gelmesiyle bir o kadar daha büyüyen gerginliği sona erdirmek amacıyla Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer'in, TDP milletvekillerini kürsüden inmeleri konusunda yeniden uyarması da sonuç vermedi. TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı ile TDP milletvekilleri Hüseyin Angolemli ve Mustafa Emiroğluları'nın kürsüden inmeyeceklerini söylemeleri üzerine, kürsüye yürüyen UBP'li milletvekilleri; Çakıcı, Angolemli ve Emiroğulları'nı zorla kürsüden indirdi, bu da yeni bir arbede yaşanmasına neden oldu. Yaşanan gerginliğin ardından TDP'li milletvekillerinin kürsüden uzaklaştırılması üzerine Meclis Başkanı, yoklama yapıp oturumu yeniden açtı. Bu arada tepkilerini sürdüren Çakıcı, "Hangi maddede saldırmak ve kürsüden atma var. Yazıklar olsun size" dedi. Çakıcı, Meclis Başkanı Bozer'i “UBP milletvekilleri ile anlaşarak kendilerine saldırarak kürsüden uzaklaştırmaklaö suçladı ve "Bana uyarma ve ikaz cezası verebilirsiniz, beni yasalara uygun atabilirsiniz ama bana saldıramazsınız" şeklinde konuştu. UBP milletvekilleri ile anlaştığı iddialarını reddeden Meclis Başkanı Bozer ise, yapılan hareketin Başkanlık Divanı'nda değerlendireceğini söyledi. Bozer, CTP Milletvekili Ömer Kalyoncu'yu konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet etti. CTP milletvekili kalyoncu da hükümetin vekilleri gibi Çakıcı'nın eylemini sonlandırmasını istedi. CTP'ninde UBP'ye destek vermesi sonrasında genel kurul oturuma devam etti. genel kurul, 20 saati aşkın süren ve zaman zaman gergin anların yaşandığı oturumunda, sosyal güvenlik alanında düzenlemeleri öngören Sosyal Güvenlik (Değişiklik) Yasa Tasarısı, Kıbrıs Türk Sosyal Sigortalar (Değişiklik) Yasa Tasarısı ile İhtiyat Sandığı (Değişiklik) Yasa Tasarısı'nı oyçokluğuyla kabul etti. Genel Kurulu, dün saat 11.00'de başladığı çalışmalarını bu sabah saat 07.04'te tamamladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem