Vekil ve polisin maymun kavgası!

Çukurca'da 22 taburla 5 bölgede başlatılan operasyonda ölen PKK’lılar için Diyarbakır’ın bazı semtlerinde kepenk kapatma eylemi yapıldı.Eyleme BDP milletvekili ile polis arasında yaşanan "maymun" tartışması damgasını vurdu.Terör örgütü yandaşları bugün öğ

Vekil ve polisin maymun kavgası!

Çukurca'da 22 taburla 5 bölgede başlatılan operasyonda ölen PKK’lılar için Diyarbakır’ın bazı semtlerinde kepenk kapatma eylemi yapıldı.

Eyleme BDP milletvekili ile polis arasında yaşanan "maymun" tartışması damgasını vurdu.

Terör örgütü yandaşları bugün öğleden sonra kentin 5 Nisan Mahallesi’nde yürüyüş yapılacağını söyleyerek esnaftan işyerlerini açmamalarını istedi. Diyarbakır’ın merkezi yerlerinde esnaf bu çağrıya uymazken, bazı semtlerde işyerleri açılmadı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüslerin yarısı da bugün sefere çıkmazken, polis kentte güvenlik önlemlerini artırdı.

PROTESTO YÜRÜYÜŞÜNDE OLAY ÇIKTI
Diyarbakır’da, operasyonlarda ölen teröristler için yürüyüş düzenleyen yaklaşık 300 kişilik grup saat 13.00 sıralarında, 5 Nisan Mahallesi’ndeki Özgür Yurttaş Derneği önünde toplandı. Aralarında BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Batman Milletvekili Ayla Akat Ata ve Muş Milletvekili Demir Çelik’in de bulunduğu grup, çatışmalarda ölen PKK’lıların fotoğrafının yer aldığı uzunca bir pankart açarak yürüyüşe geçti.

PKK ve Abdullah Öcalan lehine sloganlar atan grubun yürüyüşünün izinsiz olduğu söyleyen polisler engel oldu. BDP milletvekilleri polis amirleriyle yürüyüşe izin verilmesi için görüşürken, grupta bulunanlar önlem alan polise, taş ve molotof kokteylleri attı. Polis de tazyikli su ve gaz bombaları kullanarak grubu dağıtmak istedi. BDP’li milletvekilleri de polisin sıktığı gaz ve tazyikli sudan etkilendi. Ara sokaklara kaçan göstericilerle polis arasında bir süre kovalamaca olurken, polis bazı kişileri gözaltına aldı.

HARAM OLSUN
Buradaki olayların yatışmasının ardından bu kez BDP milletvekilleri Özgür Yurttaş Derneği önünde açıklama yaptı.

BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, olayın polislerin gruba gaz bombası ve tazyikli su sıkmasıyla başladığını söyledi. Ata, polisin kullandığı gaz bombası ve tazyikli suyun ödedikleri vergilerle alındığını belirtmesi üzerine çevresindekiler, "Haram olsun" diyerek alkışlarla tempo tuttu.

Açıklamayı izleyen polislere de Ata, "Elinizde cop var, elinizde gaz bombası var. Elinizde tazyikli su sıkan toma araçlarınız var. Tamam güçlüsünüz. Ama unutmayın biz de haklıyız, sonuna kadar, dilimiz için, kimliğimiz için kültürümüz için ölümüne mücadele vereceğiz. Eğer atılan taşlardan rahatsızsanız, silah devre dışı bırakılsın istiyorsanız, o zaman dürüst olacaksınız, samimi olacaksınız. Taşı da, molotofu da, silahı da hak arama yöntemi olmaktan çıkaracaksanız" dedi.

VEKİL İLE POLİS TARTIŞMASI
Dernek önündeki açıklamanın ardından bir grup, BDP il binası önüne yürümek isteyince polis de Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü yakınlarında grubun önünü kesti. Çıkan arbede sırasında bir polisin "Maymuna dönmüşler, düşmüşler ortalığa’ dediğini duyan Milletvekili Ayla Akat Ata, "Ulan maymun sensin sen. Hayvan herif" diyerek çıkıştı. Bu sözü söyleyen polis oradan ayrılırken Ata arkasından "Yüzüme bakarak konuş yüzüme" diye bağırdı. Bugün Diyarbakır’ın yanı sıra Silvan ve Bismil, Mardin’in Derik, Nusaybin, Kızıltepe ve Şırnak’ın Cizre ilçelerinde kepenk kapatma eylemleri yapıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem