Ve TSK 22 taburla Kandil'e yürüyor!

Genelkurmay Başkanlığı, TSK'nın 22 tabur askerle sınır ötesi operasyonu başlattığını duyurdu...Hakkari Çukurca'daki hain terör saldırısının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri Kuzey Irak'a girdi. Hava destekli kara operasyonu başlatan TSK, internet sitesi üz

Ve TSK 22 taburla Kandil'e yürüyor!

Genelkurmay Başkanlığı, TSK'nın 22 tabur askerle sınır ötesi operasyonu başlattığını duyurdu...

Hakkari Çukurca'daki hain terör saldırısının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri Kuzey Irak'a girdi. Hava destekli kara operasyonu başlatan TSK, internet sitesi üzerinden operasoynun başladığını duyurdu.

Genelkurmay Başkanlığı', Irak'ın kuzeyinde 5 ayrı bölgede 22 taburla sınır ötesi kara operasyonlarının başladığını açıkladı.

Genelkurmay'ın açıklaması, Çukurca saldırısı sonrası düzenlenen operasyonlarda 21 teröristin etkisiz hale getirildiği bilgisini de yalanladı. Açıklamaya göre, dün sadece 3 teröristin ölü olarak ele geçirildiğini duyurdu.

Genelkurmay'ın açıklaması şöyle...

1. 19 Ekim 2011 saat 01.00 civarında bir grup bölücü terör örgütü mensubutarafından, Çukurca İlçe J.K.lığı ile Çukurca yakın emniyet unsurunun konuşlandığı Asayiş Tepesi, Polis ve Jandarma lojmanları, Kavuşak, Barakambi Tepe, Keklikkayası Tepe, Baski Tepe, Han Tepe ve Gazi Tepe üs bölgeleri olmak üzere sekiz ayrı bölgeye eş zamanlı olarak silahlı saldırıda bulunulmuştur.

2. Saldırı haberinin öğrenilmesi üzerine Hakkâri'deki Kobra helikopterleri, ambulans helikopterleri ve uçarbirlik harekâtı için Skorsky genel maksat helikopterleri hazır edilmiştir. Ayrıca bölgeye İnsansız Hava Aracı (İHA) sevk edilmesi emredilmiş, ancak İHA kötü hava şartları nedeniyle Batman'dan havalanamamıştır. Hava şartlarının düzelmesi ile birlikte, İnsansız Hava Aracı saat 15.26 dan itibaren Çukurca bölgesinden görüntü aktarmaya başlayabilmiştir.

3. Saat 01.48 de bir Kobra kolu (2 Kobra helikopteri) ve iki Skorsky helikopteri, bir Muharebe Arama Kurtarma (MAK) Timi ve bir Polis Özel Harekât (PÖH) Timi ile birlikte olay bölgesine intikale başlamış, intikali müteakip bölgedeki terörist hedefleri ateş altına almıştır. Bu kobra helikopterleri yakıt ve mühimmat ikmali için bölgeden ayrılırken saat 03.07 de Şırnak'ta bulunan diğer bir Kobra kolu ve bir Skorsky helikopteri bölgeye intikal ettirilmiş, saat 04.55'e kadar bölgedeki terörist hedeflerinin ateş altına alınmasına devam edilmiştir.

GÜN BOYU HAVA HAREKATI
4. Saldırıya uğrayan sekiz bölgede, bölücü terör örgütü mensuplarına derhal ateşle karşılık verilmiş, ayrıca saat 03.28'den itibaren olay bölgesinde sürekli olarak havada F-16 ve F-4 savaş uçakları hazır bulundurularak gün boyunca teröristlerin bulunduğu değerlendirilen hedeflere taarruzi hava harekâtı icra edilmiştir.

5. Çatışmalar esnasında şehit olan toplam 24 personel ile 18 yaralının Hakkari ve Şırnak Asker Hastanelerine tahliyesine saat 02.10'dan itibaren, çatışmaların ve hava şartlarının müsaade ettiği ölçüde, ambulans ve diğer helikopterler ile başlanmış, tahliyeler saat 11.30'da tamamlanmıştır.

6. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet ÖZEL, beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı, Hava Kuvvetleri Komutanı ve Jandarma Genel Komutanı olduğu halde olayın meydana geldiği gün bölgeye intikal etmişlerdir.

7. 19 Ekim 2011 saat 12.50 den itibaren çatışma bölgelerini takviye etmek maksadıyla dört Komando Taburu, teröristlerin muhtemel kaçış bölgelerine helikopterlerle indirilerek bölgede temas araması faaliyetine başlanmıştır.

3 TERÖRİST ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ
8. Bölgede yapılan arama tarama faaliyetinde Keklikkayası T. üs bölgesinde iki, Asayiş T.de bir olmak üzere toplam üç terörist, bir Kaleşnikof P.Tüfeği, 18 adet patlamamış RPG-7 roketatar mühimmatı,15 adet el bombası, 12 adet dolu şarjör, sekiz adet el telsizi, üç adet hücum yeleği ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. Örgüte ait telsiz konuşmalarından terörist zayiatının (ölü ve yaralı) daha fazla olduğu anlaşılmaktadır.

9. Gelişmeler üzerine yurt içi ve yurt dışında tespit edilen hedefler hava ve kara ateş destek vasıtaları ile gün boyu ateş altına alınmıştır. Faaliyet halen devam etmektedir.

SINIR ÖTESİ KARA HAREKATI BAŞLADI
10. 19 Ekim 2011 saat 17.00'de Şırnak Asker Hastanesinde bulunan yaralılardan dördü ambulans uçak ile GATA'ya sevk edilmiş, diğer yaralı 14 personelin tedavisine Şırnak ve Hakkâri Asker Hastanelerinde devam edilmektedir. Komutanlar yaralıları hastanede ziyaret etmiş olup hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Olayla ilgili olarak Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Askeri Savcılığı ve Çukurca Cumhuriyet Başsavcılığı'nca adli işlemlere başlanmıştır.

11. 24 kahraman şehidimizin cenazesi 20 Ekim 2011 tarihinde Van'dan memleketlerine sevk edilmiştir.

12. Meydana gelen bu olaylar üzerine hain eylemi gerçekleştiren terör örgütü üyelerini bularak etkisiz hale getirmek maksadıyla yurt içinde ve sınır ötesinde (Irak kuzeyinde) toplam beş ayrı bölgede komando, Jandarma Özel Harekât (JÖH) ve Özel Kuvvetlerden oluşan toplam 22 tabur ile geniş kapsamlı hava destekli kara operasyonlarının icrasına başlanmıştır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler