Ve beklenen oldu dolar fırladı!

Dolar, sabah erken saatlerde psikoloji sınır olan 3 lirayı gördü. Dolar/TL sabah erken saatlerde yeni tarihi zirvesi olan 3.0020'ye kadar yükselmesinin ardından saat 07.46'da 2.9579/2.9610'da işlem görüyor. Dolardaki yükseliş Asya işlemlerindeki TL satışl

Ve beklenen oldu dolar fırladı!

Dolar, sabah erken saatlerde psikoloji sınır olan 3 lirayı gördü.

Dolar/TL sabah erken saatlerde yeni tarihi zirvesi olan 3.0020'ye kadar yükselmesinin ardından saat 07.46'da 2.9579/2.9610'da işlem görüyor.
Dolardaki yükseliş Asya işlemlerindeki TL satışlarından kaynaklandı.


Uzmanlar dolardaki yükselişin devam etmesini beklediklerini belirtip, 3 liranın görülmesinden ardından 3,15 ve 3,60 seviyelerinin görülebileceğini ifade etti.
 

‘MERKEZ BANKASI’NI SUÇLU BULUYORUM’

Ekonomist Ali Ağaoğlu, "Bu kadar hızlı bir hareketi kimse beklemiyordu. Dün bir kaç telefon aldım. Bunlardan ikisi sadece dertleşmek için aradıklarını söyleyenlerdi. Gelinen nokta itibariyle, siyasi korkular üzerine şimdi ekonomik korkular arttı. Seçimden bir hafta öncesine kadar olumlu bir hava ve umuda sahipken seçimlerden iki ay sonra her gün iki taraftan da ölüm haberleri gelmeye başladı, gerçekten çok zor.

ABD ile İran anlaşması var. Böyle bir durumda bulunduğumuz bölgede bir numaralı ülke İran olacak. Sadece Türk Lirası rekor kırmıyor. Fed'in etkisiyle diğer gelişen ve bazı gelişmiş ülke para birimleri de dolar karşısında rekor düşük seviyelere geldi. Koalisyon umuduyla TL güçlendi ama bu ihtimal ortadan kalkınca, TL negafif ayrışıyor. Finansal baskı açısındn, ben Merkez Bankası'nı suçlu buluyorum. Olağanüstü dönemler olağanüstü önlemler gerektirir" dedi.
 

DIŞ BASINDA DA YER BULDU
 
Türk Lirası'nın dolar karşısında yeni dip seviyesini görmesi dış ekonomi basınında da geniş yer buldu.

Wall Street Journal gazetesinde, Türk Lirası'nın yılbaşından bu yana yüzde 26 değer kaybettiğini, bu şekilde gelişen ülkelerdeki en kötü performansı gösteren Brezilya reali ile aynı seviyeye getirdiği ifade edildi.

Gazetede, Merkez Bankası'nın acil faiz artırmı ihtimalinin azalmasının da tedirginlik yarattığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler