Ve açıkladı: Askerlik süresi...

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, CHP’li Ahmet Toptaş’ın, askerlik süresi, sözleşmeli er ve profesyonel orduya yönelik yazılı soru önergesini yanıtlarken çarpıcı açıklamalarda bulundu.Mevcut erbaş/er sayısının TSK’nın ihtiyaçlarını yeterince karşılayamad

Ve açıkladı: Askerlik süresi...

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, CHP’li Ahmet Toptaş’ın, askerlik süresi, sözleşmeli er ve profesyonel orduya yönelik yazılı soru önergesini yanıtlarken çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Mevcut erbaş/er sayısının TSK’nın ihtiyaçlarını yeterince karşılayamadığını belirten Yılmaz, “Mevcut güvenlik ortamı ve devam eden İç Güvenlik Harekatı dikkate alındığında, askerlik süresinin kısa vadede azaltılmasının uygun olmayacağı değerlendirilmektedir.

Ancak kritik kadroların sözleşmeli ere dönüştürülmesi ve yüksek görev önceliği olan birliklerden itibaren sistemin yaygınlaşması, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin teşkilatında yapılacak değişiklikler, modernizasyon, tehdit algılaması ve bazı kadroların sivil personele dönüştürülmesi gibi çalışmalara bağlı olarak ilerleyen yıllarda askerlik süresinin kısaltılması mümkün olabilecektir” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem