Vatandaşın maaşının 101 lirası gitti !

 Akaryakıttaki ÖTV artışı ve peşinden gelen zammın ardından dünden geçerli olmak üzere doğalgaz ve elektriğe gelen zamlar bütçemizi deldi. Ayda iki depo benzin harcayan bir vatandaş 21 Eylül'de 393 lira öderken, bu ay rakam 433.8 liraya çıkacak. Aylık 100

Vatandaşın maaşının 101 lirası gitti !

 

Akaryakıttaki ÖTV artışı ve peşinden gelen zammın ardından dünden geçerli olmak üzere doğalgaz ve elektriğe gelen zamlar bütçemizi deldi.
 
Ayda iki depo benzin harcayan bir vatandaş 21 Eylül'de 393 lira öderken, bu ay rakam 433.8 liraya çıkacak. Aylık 100 lira elektrik faturası ödeyen 9.6 lira, havaların soğumaya başlaması ile minimum 100 liralık doğalgaz yakacak olan da 9.8 lira daha fazladan ödeme yapmaz zorunda kalacak.
 
Bunların hepsi alt alta yazıldığında 3 zamdan geriyi kalan vatandaşın cebinden aylık olarak fazladan çıkacak 60 lira olacak. Üstelik nisan ayında elektrik ve doğalgaza yapılan zamların etkisi de kış aylarında hisedilmeye başlayacak.
 
Nisan ayı öncesinde iki depo benzini 379 liraya dolduran bir vatandaş ekim ayında yeni bir zam gelmezse en az 433 lira ödemek zorunda kalacak. Aynı şekilde 2012 mart itibarıyla 100 lira doğalgaz, 100 lira da elektrik faturası ödeyen bir kişinin, doğalgaz faturası 28, elektrik faturasıda 19 lira artmış olacak.
 
Yani maaşı aynı kalan bir kişinin bu üç kalemde kışa girerken sırtına 101 lira ekstra bir fatura yüklenmiş olacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler