Van'ın üstü açık kaldı!

 Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Van'da 600 bin kişinin depremden etkilendiğini söyleyerek bölgedeki çadır ihtiyacının hala devam ettiğini söyledi. Eleştirilere, Kızılay tarihinin en büyük çadır sevkiyatını gerçekleştirdi sözleriyle cevap ve

Van'ın üstü açık kaldı!

 Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Van'da 600 bin kişinin depremden etkilendiğini söyleyerek bölgedeki çadır ihtiyacının hala devam ettiğini söyledi. Eleştirilere, Kızılay tarihinin en büyük çadır sevkiyatını gerçekleştirdi sözleriyle cevap veren Akar, yağmalamara karşı gereken önlemin alındığını söyledi.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar yaptığı açıklamada, yerleşim yerleri zarar gören vatandaşlar için çadır kurulumu çalışmalarının sürdüğünü ancak bu konudaki ihtiyacın devam ettiğini söyledi. 

Türk Kızılayı depolarındaki stoklarından 20 bin 371 çadırı bölgeye sevk ettiğini, 12 bin 891 adet çadırı afetzedelere dağıttığını belirten Akar, 7 ilde stoklarda bulunan 8 bin 668 adet çadırın havayoluyla bölgeye ulaştırılacağını söyledi. Kızılay'ın Van'da 30 bin çadır kuracağını aktaran Akar, eleştirilere kurumun 48 saat geçmeden bölgeye 20 bin çadırı afet bölgesine göndererek tarihinin en büyük sevkıyatını gerçekleştirdiğini açıkladı. Akar, bölgede çadır ile ilgili yaşanan sıkıntının sebebini şöyle aktardı:

"Van ve Erciş'te afetten etkilenen 600 bin afetzede bulunmaktadır. Afetzedeler gerek artçı depremlerin devam etmesi gerek evlerine giremeyecek durumda olmalarından dolayı çadıra ihtiyaç duymaktadır. Bölgedeki tüm çadır ihtiyaçlarının giderilmesi için 120.000 adet çadır kapasitesine ihtiyaç vardır. Bu nedenle Türk Kızılayı ve Afet Koordinasyon Merkezi gerçek ihtiyaç sahiplerine çadır ve yardım malzemelerini ulaştırmaya çalışmaktadır. Çadır sıkıntısının yaşanmasının bir diğer önemli sebebi de afetzedelerin kendi evlerini ve yakın çevresini terk etmeme isteğidir. Evlerini ve hayvanlarını bırakmak istemeyen afetzedeler merkezi yerlerde oluşturulan çadırkentlere yerleşmeyi reddetmektedir. "

Açıklamada, Türk Kızılayın yardım malzemelerinin her afette ortaya çıkan bazı kişiler tarafından yağmalanmaya çalışıldığına da dikkat çekilerek, "Alanda görev yapan bakanlarımızın, valilerimiz ve emniyet müdürlerimizin zamanında aldığı önlemlerle bu olumsuz görüntüler önlenmiştir." denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem