Van'daki acı Trabzon'a düştü

Van' da meydana gelen 7.2 şiddetindeki depremde hayatını kaybedenlerden biri olan öğretmen Mustafa Akgün Trabzon'un Şalpazarı ilçesine bağlı Turalıuşağı Mahallesi'nde gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Emniyet Genel Müdürlüğü Streteji Daire Ba

Van'daki acı Trabzon'a düştü

Van' da meydana gelen 7.2 şiddetindeki depremde hayatını kaybedenlerden biri olan öğretmen Mustafa Akgün Trabzon'un Şalpazarı ilçesine bağlı Turalıuşağı Mahallesi'nde gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Streteji Daire Başkanı Ali Osman Akgün'ün en küçük kardeşi olan Mustafa Akgün Erciş Kaymakamlığı emrinde görev yapıyordu. 2007 yılında Simenli Köyü İlköğretim Okulu'nda da kısa bir süre ücretli öğretmen olarak görev yapmış olan Mustafa Akgün 26 yaşında evli ve 1 çocuk babasıydı. Edinilen bilgilere göre; Akgün, kısa bir süre önce eşi Sultan' ı çocuğu ile birlikte babasının Hac ibadetine gidecek olması nedeniyle Trabzon'un Şalpazarı ilçesine bağlı Turalıuşağı Mahallesi'ndeki baba ocağına göndermiş.

Ağabeyi Ali Osman Akgün, olayı şu sözlerle anlattı: "Van Erciş' de öğretmen olan oğlum Yunus Emre Akgün, kendisini arayarak burada deprem olduğunu ve amcasından haber alamadığını söyledi. Bu konuşmanın ardından kardeşimi cep telefonuyla aradım cevap vermeyince kardeşimin de depremde enkaz altında kaldığını ve hayatını kaybettiğini anladım.

Daha sonra Van' ın Erciş ilçesine giden abi Ali Osman Akgün, kardeşinin bulunduğu 5 katlı yeni bir binanın 3. katında oturan kardeşi Mustafa Akgün' ün yanındaki 6 katlı binanın deprem anında kardeşinin bulunduğu binaya yatarak binanın yerle bir olmasına sebep olduğunu söyledi. Olay anında binada kardeşimin haricinden 5. Katta bulunan yaşlı bir teyzenin olduğunu ve binanın çökmesinin ardından 5. Katta bulunan yaşlı teyzeyi vatandaşların ve kurtarma ekipleri tarafında kurtardığını söyledi."

Kurtarma ekipleri kardeşi Akgün'ün olduğu binada yaşayan birinin olup olmadığını öğrenmek için ses vermeye çalıştıklarını ve yapılan uğraşmalar sonucunda binada sese karşılık verilmeyince kurtarma ekipleri diğer binalarda yaralı vatandaşların "Kurtardın Bizi" seslerinin gelmesiz üzerine kurtarma ekibi ses gelen binaya yönelerek yaralı bulunan kişileri uğraşmalar sonucu çıkardıklarını söyledi. Daha sonra enkazda bulunan kardeşinin bulunduğu binaya gelen kurtarma ekipleri yapılan çalışmalar sonucu Mustafa Akgün' ün secde halindeki cesedine ulaşıldığını söyledi. Olayın ardından baba Mehmet Akgün Hac ibadetini yarıda bırakarak oğlunun cenazesine geldi.

Mustafa Akgün' ün cenazesi dün akşam memleketi Şalpazarı ilçesine bağlı Turalıuşağı Mahallesi' ndeki baba ocağına getirildi. Akgün' ün cenazesi bugün öğle namazına müteakiben Turalıuşağı Cami' inde kılınan cenaze namazın ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

Cenazeye, Vakfıkebir Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, Şalpazarı Belediye Başkanı Fehmi Cengiz, Yalıköy Beldesi eski Belediye Başkanı Mahmut Atabaş, Vakfıkebir Emniyet Müdürü Serdar Hatipoğlu, Beşikdüzü AK Parti ilçe Başkanı ve İl Genel Meclis üyesi Harun Demirci, CHP İl Genel Meclis Üyesi Sedat Gözaçan daire amirler, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler