Van'da Artçı Depremler sürüyor

Van'da 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından 5,5 büyüklüünde artçı bir şok daha yaşandı..

Van'da Artçı Depremler sürüyor

Van ikinci depremin şokunu yaşıyor. Kent, 7,2 büyüklüğündeki depremin ardından 5,6 büyüklüğündeki depremle yeniden sarsıldı. Depremin ardından çöken iki otelde, arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Şu ana kadar 30 kişi yaralı olarak kurtarıldı. Depremde 1'i Japon, 12 kişi hayatını kaybetti. Bölgeye çadır ve arama kurtarma personeli sevkedildi.

Depremin Merkezi Edremit İlçesi

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi'nden alınan bilgiye göre, depremin merkez üssü Van'ın Edremit ilçesi. Saat 21:23'te meydana gelen depremin büyüklüğü 5,6 olarak ölçüldü.

2'si Otel 25 Bina Yıkıldı

Depremde, Van şehir merkezinde 23'ü boş 25 bina çöktü. Çöken 2 otelde enkazında arama kurtarma çalışmaları yapılıyor.

Van'da bulunan arama kurtarma ekipleri depremin hemen ardından enkaz bölgelerine ulaştı.

30 Kişi Sağ Kurtarıldı, 12 Kişinin Cesedine Ulaşıldı

Enkazlardan 30 kişi sağ olarak çıkarıldı, 10 kişinin ise cesedine ulaşıldı. Ölenlerden birinin Japon vatandaşı olduğu açıklandı.

Kızılay Elindeki Tüm Çadırları Gönderiyor

Kızılay elindeki çadırların tamamını bölgeye yönlendirildi. Deprem bölgesine şu ana kadar 986 çadır ile 5 bin 280 battaniye ulaştırıldı.

21'i askeri olmak üzere 27 uçakla hava köprüsü kurulduğu, arama kurtarma ekiplerinin yanısıra sağlık personelinin bölgeye sevk edildiği açıklandı.

Deprem bölgesine 14 arama köpeği ile çok sayıda iş makinası da gönderildi. Depremden etkilenen 260 vatandaş, Van'dan İstanbul ve Ankara'ya ulaştırıldı.

Okulların Açılışı Ertelendi

Van'da, okulların açılışı, 5 Aralık'a ertelendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem