Van yine sallandı!

Saat 18.28 Van Alaköy'de 4.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi

Van yine sallandı!

24 Ekim 2011'de, Van'ın Alaköy bölgesinde saat 18.28'de 4.8 büyüklüğünde bir artçı deprem daha meydana geldi. Bu, 23 Ekim 2011'de Van ve çevresini sarsan 7.2 büyüklüğündeki yıkıcı depremin ardından gerçekleşen bir dizi artçı sarsıntının bir parçasıydı.

Bu artçı deprem, bölgedeki kurtarma ve yardım çalışmalarını daha da zorlaştırdı. Zaten hasar görmüş yapılar üzerindeki baskıyı artırarak, daha fazla çökme riskini beraberinde getirdi. Kurtarma ekipleri, sürekli artan risk altında çalışmak zorunda kaldılar. Deprem, bölgedeki vatandaşlar arasında da ek korku ve endişe yarattı.

23 Ekim'deki ana depremde, Gedikbulak Köyü'ndeki bir ilköğretim okulu tamamen yıkılmış, Van merkez, Erciş ve Muradiye'deki birçok okul ağır hasar görmüştü. 22 öğretmen ve 8 öğrencinin hayatını kaybettiği bildirilmişti. Bu artçı deprem, zaten yıkılmış ve hasar görmüş yapıların durumunu daha da kötüleştirdi ve kurtarma çalışmalarını tehlikeye attı.

Bölgedeki elektrik ve iletişim hatları zaten büyük ölçüde zarar görmüştü. Bu yeni sarsıntı, altyapı üzerindeki baskıyı artırarak, kurtarma ve yardım çalışmalarını daha da zorlaştırdı.

Bu süreçte, Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı gibi kurumlar, hasar tespiti ve acil yardım çalışmalarına öncelik verdi. Bölgeye mühendisler ve teknik ekipler gönderildi, hasar gören okullar ve dini yapılar için acil müdahale planları yapıldı.

Bu artçı deprem, Van ve çevresindeki topluluklar için zaten zor olan durumu daha da güçleştirdi ve bö

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem