Van jandarmada 7 büyük skandal

 Van İl Jandarma Komutanlığı'nın son iki ay içinde karıştığı uyuşturucu skandallarına bir yenisi daha eklendi. Son iki ayda uyuşturucu skandallarıyla gündeme gelen Van İl Jandarma Komutanlığı'nda, erlere uyuşturucu temin eden 1 asker ve 2 zehir taciri suç

Van jandarmada 7 büyük skandal

 

Van İl Jandarma Komutanlığı'nın son iki ay içinde karıştığı uyuşturucu skandallarına bir yenisi daha eklendi.
 
Son iki ayda uyuşturucu skandallarıyla gündeme gelen Van İl Jandarma Komutanlığı'nda, erlere uyuşturucu temin eden 1 asker ve 2 zehir taciri suçüstü yakalandı.
 
Van İl Jandarma Komutanlığı'nın son iki ay içinde karıştığı uyuşturucu skandallarına bir yenisi daha eklendi.
 
Alay Komutanı, bir hakim ve savcının adının karıştığı skandal uyuşturucu sevkiyatının ardından bu kez de kışlada askere esrar temin eden şebeke suçüstü yakalandı. Son iki ay içinde askerlerin adının karıştığı 7 farklı uyuşturucu skandalının her birinin ucu da Van İl Jandarma Komutanlığı'na uzanıyor.
 
DUVAR DİBİNDE YAKALANDILAR
 
Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Van İl Jandarma Komutanlığı Kışlası'nı çevreleyen duvarın dibinde yaptıkları operasyonda, kışladaki erlere uyuşturucu temin eden 1 asker ve 2 uyuşturucu satıcısını suçüstü yakaladı. Polis tarafından yapılan istihbari çalışmalar sonucunda; Van'da çok sayıda askerin uyuşturucu kullandığı ve satıcıların bazı yöntemlerle askerlere uyuşturucu temin ettiği bilgisine ulaşıldı.
 
Başlatılan çalışma neticesinde Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri 7 Şubat 2013 günü Van İl Jandarma Komutanlığı Karargâhında görevli olan bir askeri, kışlayı çevreleyen duvarın kuzey bölümünde, uyuşturucu satıcısı olan ve torbacı olarak isimlendirilen 2 sivil şahısla yüklü miktarda esrar alışverişi yaparken yakaladı.
 
TACİRLERİN HEDEFİ ASKER
 
Başkale İlçe Jandarma Komutanlığı'nda 3 er, 7 Ocak 2013 tarihinde uyuşturucu komasına girmişyti. Son anda hastaneye yetiştirilen askerlerden 1'i kurtarılamamıştı. Yine Gevaş ilçesinde bir jandarma er, 27 Ovak 2013 tarihinde esrar komasına girmişti. Hastaneye kaldırılan er tedavi edilmişti. Bu türden vakalar üzerine harekete geçen Van polisi, içerisinde sivil ve askerlerin olduğu söz konusu çeteyi çökertmek için çalışmalarını derinleştirdi.
 
Vatani görevini yapan askerlere uyuşturucu pazarlayan çeteyle ilgili soruşturma sürüyor. bu arada kışlada yaşanan son skandalda, Van'da faaliyet gösteren uyuşturucu tacirlerinin bazı askerlerle işbirliği yaparak kışlalarda görev yapan erleri gözlerine kestirdikleri ortaya çıktı.
 
Çocuklarını Doğu ve Güneydoğu illerine askerlik yapmaları için gönderen ve terörden dolayı endişe yaşayan ailelerin, şimdi de uyuşturucu konusunda yaşananlar tedirgin etti. Van'da yaşanan bu olayların ardından Genelkurmay Başkanlığı'nın Jandarma Genel Komutanlığı'na gerekli incelemelerin yapılması için harekete geçmesinin istenildiği dile getirildi.
 
Van jandarmada 7 büyük skandal
 
-7 Ocak 2013'te Van-Başkale Jandarma Komutanlığı'nda 3 er uyuşturucu komasına girmiş; 1'i kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
 
- 9 Ocak 2013'te Van İl Jandarma Komutanı Albay N.A'nın da adının karıştığı olayda; Van-Başkale'den Ankara'ya uyuşturucu numunesi götüren bir araçta ihbar üzerine Kırşehir Savcılığının talimatıyla polisin yaptığı aramada 56 kg. olması gereken uyuşturucunun 76 kg çıkması medyada yer bulmuştu.
 
- 23 Ocak 2013'te Bolu'da, polisin ihbar üzerine durdurduğu otomobilde 83 kilo 138 gram esrar ele geçirilmiş ve uyuşturucuyu aracında taşıyan kişinin Jandarma personeli uzman çavuş O.Ş. olduğu öğrenilmişti.
 
-21 Kasım 2012'de Van Jandarma narkotik ekipleri 132 kilo eroin ele geçirdi. Olay tutanaklara işlendi. Kriminal incelemesignde maddenin eroin değil, piyasa değeri çok daha düşük olan esrar olduğu anlaşıldı.
 
-27 Ocak 2013'te Gevaş'ta bir er, esrar komasına girdi ve hastaneye zor yetiştirildi.
 
- 7 Şubat 2013 günü Van İl Jandarma Komutanlığı Karargâhı'nda görevli olan bir asker, kışlayı çevreleyen duvarın kuzey bölümünde, uyuşturucu satıcısı olan ve torbacı olarak isimlendirilen 2 sivil şahısla yüklü miktarda esrar alışverişi yaparken yakaladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem