Van Akçaabatlı aileye mezar oldu

Van depreminin en etkili olduğu yer Erciş'te yüzlerce dramdan bir tanesi de Trabzon Akçaabatlı İrfan Balta ve ailesine ait. İrfan Balta, Ercişli sağlık memuru Semaat Balta ile evliydi. Semaat Balta Erciş Devlet Hastanesi'nde çalışıyordu. Bir yaşında bir d

Van Akçaabatlı aileye mezar oldu

Van depreminin en etkili olduğu yer Erciş'te yüzlerce dramdan bir tanesi de Trabzon Akçaabatlı İrfan Balta ve ailesine ait. İrfan Balta, Ercişli sağlık memuru Semaat Balta ile evliydi. Semaat Balta Erciş Devlet Hastanesi'nde çalışıyordu. Bir yaşında bir de bebekleri  vardı. Balta ailesi, yeni kadro yasasının çıkmasının ardından Ankara'ya atanmayı bekliyordu.

Balta ailesi depreme 4 katlı evlerinde yakalandı. Tamamen çöken binada kurtarma çalışmaları zorlukla yürütüldü. Bugün yoğunlaşan kurtarma çalışmalarında, Balta ailesinin cansız bedenlerinre ulaşıldı.

Olayın duyulması üzerine Trabzon'un Akçaabat ilçesi Demirkapı Köyü'nde yaşayan babası İsmail Balta, köy muhtarı Nazım Öztürk, akraba ve yakınlarından oluşan 20 kişilik grup Erciş'e giderek çalışmalara nezaret etti.

Balta ailesinin yakınlarından Yakup Yılmaz, çalışmaların zorlukla yürütüldüğünü, son ana kadar yaşam umutlarını taşıdıklarını, ancak saat 11:00 sıralarında cesetlere ulaşıldığını belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem