Vali'ye 'Beni evlatlık al' dedi

Adana'da bir ayağı sakat olan 75 yaşındaki dilenci, yardım istediği kişinin Vali olduğunu öğrenince önce şaşırdı, sonra da 'Artık dayanamıyorum, beni evlatlık al' dedi. Yaşlı adam, elinde bir tek evinin kaldığını, onu da oğlunun almak istediğini söyledi.A

Vali'ye 'Beni evlatlık al' dedi

Adana'da bir ayağı sakat olan 75 yaşındaki dilenci, yardım istediği kişinin Vali olduğunu öğrenince önce şaşırdı, sonra da 'Artık dayanamıyorum, beni evlatlık al' dedi. Yaşlı adam, elinde bir tek evinin kaldığını, onu da oğlunun almak istediğini söyledi.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, bir polis memurunun kızının vefatı dolayısıyla geldiği Adana Adli Tıp Kurumu'nda, kendisinden yardım isteyen 75 yaşındaki Cabbar Er ile bir süre sohbet etti.

Coş'un Vali olduğunu bilmeyen Er, tarla sürerken düşüp sakatlandığını aynı zamanda da kanser tedavisi gördüğünü anlattı. Yaşlı adamın zor durumda olduğunu gören Coş, 'Sigortan yok mu? Nizip'ten gelmişsin, oradaki kaymakamlık sana yardım etmedi mi?' diye sordu. Yaşlı adam, Coş'un ilgisini ve yanındaki korumaları görünce, 'Şimdi neysin sen?' diye sordu. Coş da 'Ben Adana Valisiyim' diye cevaplayınca, Er, 'Vali sen misin? Seni gazetede okudum. Artık dayanamıyorum yanına geleyim beni evlatlık al' diyerek Vali'ye sarıldı. Olay karşısında şaşıran Coş da 'Olur mu hiç öyle şey sen bizim babamızsın. Biz seni nasıl evlatlık alalım' dedi.Geçimini tarlada çalışarak ya da dilenerek geçirdiği öğrenilen Er, gazetecilerin 'çocuklarınız size bakmıyor mu?' sorusu üzerine, 'Bakmak mı? Bana mı? Oturduğum evi elimden almak istiyorlar. O ev de olmasa beni yatırmayacak. Bir gelin var bana yemek de vermiyor, 'git nereye gidersen' diyor. Ben de devletin yanına giderim dedim' şeklinde konuştu.Coş, yaşadığı ilginç sohbetin ardından, yaşlı adama yardım edilmesi konusuyla bizzat ilgileneceğini söyleyerek, Adli Tıp Kurumu'ndan ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler