Valilikten "kelepçeli gözaltılara" inceleme

Manisa Valiliği, paralel yapılanma soruşturması kapsamında aralarında başörtülü bayanların da olduğu 27 kişinin gözaltına alınırken kelepçelenmesi olayında kasten veya ihmalen katkısı olanlar hakkında gerekli incelemelerin başlatıldığını bildirildi.Manisa

Valilikten "kelepçeli gözaltılara" inceleme

Manisa Valiliği, paralel yapılanma soruşturması kapsamında aralarında başörtülü bayanların da olduğu 27 kişinin gözaltına alınırken kelepçelenmesi olayında kasten veya ihmalen katkısı olanlar hakkında gerekli incelemelerin başlatıldığını bildirildi.

Manisa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "PDY adı verilen yapılanmaya karşı ilimiz Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülmekte olan soruşturma gereği bir kısım insanların evlerinden alınarak emniyet ve adli mercilere intikali sağlanırken bazı tesettürlü bayanlara gerekmediği halde kelepçe takılması görüntülerinin medyaya yansıması üzerine kamuoyunda oluşan tereddüt ve tartışmaları dikkate alarak aşağıdaki açıklamaya Valiliğimizce gerek duyulmuştur" denildi.

"Soruşturma uzun bir süredir Cumhuriyet Başsavcılığımızın kontrolünde İl Emniyet Müdürlüğümüzün ilgili birimlerince yürütülmekte olup her türlü delilin titizlikle değerlendirildiği, ihbar, şikayet ve başvurular üzerine gelişen bir soruşturmadır" denilen açıklamada, "Toplanan deliller ve gelişen soruşturma süreci gereği bir kısım şüphelilerin gözaltına alınması gerekmiştir. Gözaltı sürecinde öngörülmeyen, önceden talimatlandırılmayan bir kelepçe takma olgusunun gerçekleşmiş olduğunu kamuoyu ile birlikte biz de üzülerek öğrenmiş durumdayız. Hukuki süreçte suçluluğu sabit olmayan hiç kimsenin hele de toplumda çok olumlu bir imajla algılanan başörtülü bayanların, şartları oluşmadan böyle bir işleme tabi tutulmaları her kademede üzüntüyle karşılanmıştır. Olayın tekerrür etmemesi için gerekli talimatlar verilmiş, gerçekleşen olayda kasten ya da ihmalen katkısı olan görevliler hakkında gerekli incelemeler başlatılmış olup hukuki süreçler işletilmektedir. Devletimizin bir kurumu olarak emniyet teşkilatımızın da milletimizin değer yargıları ve bakış açısı dışında bir tutum içinde bulunmamasının asıl olduğunu, her şeye rağmen gerçekleşen olay hakkında üzüntülerimizi kamuoyunun bilgisine sunarız" ifadelerine yer verildi.

Valilikten

Valilikten

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem