Valilik‘ten Havai fişek yasağı!

Van Valiliğince kentte her türlü havai fişek gösterisinin, satışının ve bulundurulmasının yasaklandığı bildirildi.   Valilikten yapılan açıklamada, kentte son günlerde yaşanan terör eylemleri çerçevesinde, halk arasında "havai fişek" olarak bilinen pirote

Valilik‘ten Havai fişek yasağı!
Van Valiliğince kentte her türlü havai fişek gösterisinin, satışının ve bulundurulmasının yasaklandığı bildirildi.
 
Valilikten yapılan açıklamada, kentte son günlerde yaşanan terör eylemleri çerçevesinde, halk arasında "havai fişek" olarak bilinen piroteknik maddelerin satışı, bulundurulması ve kullanımına ilişkin bir düzenleme belirtilerek, alınan karar doğrultusunda, hiçbir şekilde havai fişek, işaret fişeği, maytap, gök yıldızı gibi adlarla bilinen piroteknik malzemelerin evlerde, iş yerlerinde ve insanların üzerinde bulundurulamayacağı kaydedildi. 
Söz konusu malzemeleri satmakla yetkilendirilen iş yerlerinin malzemeleri hiç kimseye satamayacağının ifade edildiği açıklamada, şöyle denildi:
"Malzemeleri kullanmak üzere Valiliğe başvuran hiç kimsenin izin talebi olumlu karşılanmayacaktır. Hiçbir kurum ve kimse gösteri maksadıyla da olsa hiçbir şekilde bu malzemeleri kullanamayacaktır. Yukarıda sayılan yasakları ihlal edenler hakkında derhal adli ve idari işlem yapılacaktır. Düğünlerde, eğlencelerde bu maddelerin kullanılması durumunda düğün sahipleri ve bu maddeleri kullananlar hakkında adli ve idari işlem yapılacaktır. Bu maddeleri izinsiz olarak bulunduranlar hakkında TCK 174. maddesine göre adli işlem yapılacaktır. Bu maddeleri genel güvenliği tehlikeye sokacak şekilde kullananlar hakkında ise TCK 170. maddesine göre adli işlem yapılacaktır. Herhangi bir şekilde toplumsal etkinlikler sırasında, sonrasında veya bireysel olarak mahalle aralarında, sokaklarda ve caddelerde vatandaşlarda korku yaratacak şekilde bu maddeleri sağa sola veya güvenlik kuvvetlerinin üzerine atanlar hakkında da aynı madde çerçevesinde yasal işlem yapılacaktır. Bu maddeleri satmakla yetkili olmakla beraber, Valilik kararına aykırı şekilde satış yapan veya bu malzemeleri bulunduran işletmeler hakkında ruhsatların iptali için işlem başlatılacaktır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler