Vali Saatimizi Aldı, Vermiyor

Burdur Valisi Süleyman Tapsız, geçen şubat ayında yaptığı köy ziyaretleri sırasında merkeze bağlı Günalan Köyü Camii’nde beğendiği tarihi saati "Sergileyeceğim" diyerek makam odasına yerleştirmişti. KÖYLÜLER AYAKLANDIAradan geçen 6 ayın ardından tarihi sa

Vali Saatimizi Aldı, Vermiyor

Burdur Valisi Süleyman Tapsız, geçen şubat ayında yaptığı köy ziyaretleri sırasında merkeze bağlı Günalan Köyü Camii’nde beğendiği tarihi saati "Sergileyeceğim" diyerek makam odasına yerleştirmişti.

 

KÖYLÜLER AYAKLANDI

Aradan geçen 6 ayın ardından tarihi saat gelmeyince köylü ayaklandı. Saatin köye geri gönderilmesi için Valiliğe müracaat eden köylüler, saatin gönderilmemesine tepki gösterdi. Geçen hafta Burdur Valiliği’ne giderek saati isteyen köy halkı, olumlu bir cevap alamayınca çareyi Ankara’da aramaya kadar verdi. Burdur PTT Şubesi’nden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e mektup gönderen köylüler, antika saatlerinin kendilerine geri verilmesini istedi.

 

CUMHURBAŞKANI, BAŞBAKAN VE İÇİŞLERİ BAKANI'NA MEKTUP

PTT şubesi önünde açıklama yapan köylülerden Ahmet Kandemir, "Burdur Valimiz köyümüzü ziyaret etmişti. Ziyarette camide gördüğü tarihi saati, ’Tamir ettirip sergileyeceğim’ diye aldı. Saatimiz bozuk değildi. Vali, saati makam odasına aksesuar diye koymuş. Saati almak için Valiliğe gittik, alamadık. Ardından muhtar ve aza gitti. Vali, saati vermeyeceğini, gerekirse kıracağını yine de vermeyeceğini söylemiş. Biz de saati geri istiyoruz. Saatimizi almak için Cumhurbaşkanı, Başbakan ve İçişleri Bakanı’na mektup gönderiyoruz. 200 yıllık saate 77 bin TL değer biçildi" diye konuştu.

 

Köylülerin, PTT’den gönderdiği mektupta şu ifadeler yer alıyor:

 

SAATİMİZİ VALİ'DEN KURTARAMIYORUZ

"Burdur Merkez Günalan Köyü sakinleri olarak bizler, köyümüz camisinde 200 yılı aşkın bir süredir anıt- hatıra olarak çalışır halde hizmet vermekte olan saatimizin Burdur Valisi Süleyman Tapsız tarafından görülmesi üzerine bakımının yapılarak iade edileceği, yazı ile bildirilerek camimizden alındı. Saatin Valilik makam odasına aksesuar olarak kullanıldığını basına yansıyan görüntülerden gördük. Köyümüz muhtarlığının yaptığı girişimlerden de sonuç alınamamıştır. Saatimiz sayın validen kurtarılamamıştır. Köyümüz için tarihi bir hatıraya sahip saatin valimizden alınarak ait olduğu Günalan Köyü Camii’ndeki yerine konulmasını arz ve talep ederiz."

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler