Vali Recep Kızılcık hayatını kaybetti

Haber61.net – Haber Servisi -  Trabzon’un sevilen valilerinden olan Recep Kızılcık’ın gece 02:30 sularında hayatını kaybettiği öğrenildi. Kızılcık, bir süre kanser tedavisi gördüğü ve İstanbul Medipol Hastanesinde 3 aydır bulunduğu biliniyordu. Recep Kızı

Vali Recep Kızılcık hayatını kaybetti

Haber61.net – Haber Servisi -  Trabzon’un sevilen valilerinden olan Recep Kızılcık’ın gece 02:30 sularında hayatını kaybettiği öğrenildi. Kızılcık, bir süre kanser tedavisi gördüğü ve İstanbul Medipol Hastanesinde 3 aydır bulunduğu biliniyordu. Recep Kızılcık, Trabzon’da 2009 ile 2013 yılları arasında valilik yaparak en uzun Trabzon valiliği yapan isimler arasında bulunuyordu.

BAŞKAN HABER61’E KONUŞTU 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon eski Valisi Dr. Recep Kızılcık’ın vefatı nedeniyle yaptığı açıklamada büyük üzüntü yaşadıklarını söyledi. Kızılcık’ın son derece başarılı bir bürokrat ve devlet adamı olduğunu ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, “Trabzon’da görev yaptığı 4 yıl boyunca Trabzon kenti adına sürekli istişare yaptığımız, Trabzon’dan ayrıldıktan sonra da yine kent için görüş alışverişinde bulunduğumuz bir insandı. Ölümü bizleri derinden yaraladı. Kendisine Allah’tan rahmet, eşi Sema Hanımefendi başta olmak üzere, çocuklarına, ailesine ve sevenlerine ve Trabzon halkına ve milletimize başsağlığı diliyorum” dedi.
 
Kızılcık’ın Trabzon Valiliği görevini yürüttüğü sırada yakalandığı hastalıktan kurtulmak için tedavi sürecinde yanından hiç ayrılmayan Başkan Gümrükçüoğlu, “O dönemde rahatsızlığını atlatmıştı. Yoğun bir tedavi döneminden sonra tekrar eski sağlığına kavuşmuştu. Trabzon için aynı tempoda koşturuyordu. Daha sonra yeniden rahatsızlandı. Tedavi görüyordu. Ancak takdiri ilahi böyleymiş. Onun yokluğunu her zaman hissedeceğiz. Sayın Valimizin Trabzon’a yaptığı hizmetleri hiç unutmayacağız ve ismini yaşatacağız” diye konuştu.
 
ÖZAK'TAN İLK MESAJ

Trabzon Ak Parti Milletvekili Faruk Özak, “ Saat 02:30 sularında aldığımız bu haber bizi derinden üzmüştür. 3 aydır İstanbul Medipol hastanesinde tedavi görev Eski valimiz Recep Kızılcık hayatını kaybetti. Şahsıma haber veren ise; Sayın valimizin eşi Sema hanım oldu. “Gece arayarak sayın valimizi kaybettik” ifadesinde bulundu. Trabzon’un sevilen ismi idi. Başımız sağ olsun.”dedi. 

Cenaze namazı yarın 14:00’da İstanbul Karacaahmet mezarlığında kılınacak cenaze namazı sonrası aynı mezarlıkta defnedilecek. 

Recep Kızılcık Kimdir
 
İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünde Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora yapmıştır. Pehlivanköy, Kürtün, Kahta Kaymakamlıkları, İçişleri Bakanlığı Şube Müdürlüğü, Daire Başkanlığı, Kanunlar ve Kararlar Genel Müdür Yardımcılığı, 5 Mart 2007 tarihli ve 2007/11773 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Batman Valiliği görevine atanmıştır. İçişleri Bakanlığının 10 Haziran 2009 tarihli 10030 numaralı yazısı ve Bakanlar Kurulunun 11 Haziran 2009 tarihli kararıyla Trabzon Valiliği görevine atanmıştır. 2013 Yılında bu görevinden Merkez valiliğine alınarak kızağa çekilmiştir.  Evli ve iki çocuk babasıydı...
 
Haber : Şükrü Üçüncü

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler