Vali Öz'den Çanakkale mesajı

Trabzon Valisi A.Celil Öz Çanakkale Zaferinin 101. Yıl dönümü Ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.   Vali Öz yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi;   "Bugün, Türk tarihinin şeref sayfalarından ve dönüm noktalarından biri olan Çanak

Vali Öz'den Çanakkale mesajı
Trabzon Valisi A.Celil Öz Çanakkale Zaferinin 101. Yıl dönümü Ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
 
Vali Öz yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi;
 
"Bugün, Türk tarihinin şeref sayfalarından ve dönüm noktalarından biri olan Çanakkale Zaferinin 101. yılını kutluyoruz. Bu zafer; tarihi boyunca esareti kabul etmemiş bir milletin yeni bir devlet kurmasına kadar uzanan dirilişinin başlangıcı aynı zamanda azim ve kahramanlığının tarihte yerini almış şerefli bir anısıdır.
 
Çanakkale Zaferi, düşmanın gücü karşısında Türk’ün yılmaz direncini göstermesi ve yurdunu korumanın kutsal mücadele destanını oluşturması açısından çok önemlidir. Türk ulusunu yok etmek isteyen düşman Çanakkale’de durdurulmasaydı şimdi hem Türk hem de dünya tarihi olumsuz yönde başka türlü yazılmış olacaktı. Mustafa Kemal ve şanlı Türk ordusu bu zaferin sonrasında tarihe şu sözü yazdırdı ve tarihin akışını değiştirdi. “Çanakkale geçilmez!."
 
Bu duygu ve düşüncelerle Zaferin 101. yılında başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhları şad olsun."
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler