Vali boş dersi bastı

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Yeşilhisar ilçesinde yapımı devam eden Meslek Yüksekokulu inşaatını incelediği sırada Anadolu Lisesi’ndeki sınıf penceresinden kendisine bakan öğrencileri fark edince, okula sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.Öğrencilerin bulu

Vali boş dersi bastı

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Yeşilhisar ilçesinde yapımı devam eden Meslek Yüksekokulu inşaatını incelediği sırada Anadolu Lisesi’ndeki sınıf penceresinden kendisine bakan öğrencileri fark edince, okula sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.

Öğrencilerin bulunduğu sınıfa giden Vali Düzgün, dersin boş olduğunu öğrenince okul yönetimini uyararak, "Bundan böyle planlamalarınızı yapın, dersler artık boş geçmeyecek” dedi.

Vali Düzgün beraberindeki İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Halil Uysal, Emniyet Müdürü Mustafa Aydın ve bazı daire müdürleri ile birlikte Yeşilhisar ilçesini ziyaret etti. İlçe protokolü tarafından karşılanan Vali Düzgün’e, daha sonra Kaymakam Mehmet Şirin Yaşar, Yeşilhisar hakkında brifing verdi. Brifingin ardından yapımı devam eden Meslek Yüksekokulu inşaatında inceleme yapan ve görevlilerden bilgi alan Vali Düzgün, bu sırada inşaatın yanında bulunan Yeşilhisar Anadolu Lisesi’ndeki bir sınıfın penceresinden kendisine bakan öğrencileri gördü.

10/A SINIFINA GİRDİ

Okula sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren Vali Düzgün’ü, Okul Müdür Yardımcısı Hayrettin Cingöz karşıladı. Cingöz’e, "Pencereden bakan öğrencilerin yanına gitmek istiyorum” diyen Vali Düzgün, daha sonra o öğrencilerin bulunduğu 10/A sınıfına girdi. Dersin boş olduğunu öğrenen ve bu duruma sinirlenen Vali Düzgün, okul yetkililerine, "Neden ders boş?” diye sordu. Okulda İngilizce öğretmeni olmadığı için dersin boş olduğunu öğrenen Düzgün, önce ilçe milli eğitim müdürünün nerede olduğunu sordu, ardından da Müdür Yardımcısı Cingöz’e dönerek, "Okul başlamadan önce siz bu konularda planlama yapmıyor musunuz? Bu konuda sizleri uyardık ve derslerin boş geçmemesi yönündeki talimatları verdik. Boş derslere o an dersi olmayan diğer öğretmenler girsin. Dersler boş geçmesin. Yalnız ilçeden değil, Kayseri merkezden de buraya eğitim için gelen çocuklar var. Bu çocukların geleceğine, ailelerine yazık değil mi? Dersler bundan böyle boş geçmesin. Gerekli planlamalarınızı yapın. Boş derslerde öğrenciler, o esnada dersi olmayan öğretmenlerle birlikte kitap okusunlar. Her öğrencinin yanında okuma kitabı olsun. Bu konuda öğretmenler, yöneticiler yönlendirici olsun” dedi.

’BOŞ DERSLERDE KİTAP OKUYUN’

Yaptığı uyarıların ardından sınıf defterini ve ders programını da yakından inceleyen Vali Düzgün, öğrencilerle de sohbet etti. Öğrencilere bazı tavsiyelerde bulunan Düzgün, "Boş derslerinizi kitap okuyarak geçirin. Bu sizin için çok önemli. Ders boş geçsin, yaramazlık yapın değil. Bol bol kitap okumalısınız. Unutmayın, en büyük torpil kendinizsiniz. Eğer kendinizi iyi yetiştirirseniz, iyi bir donanıma sahip olursanız birileri çıkar sizin elinizden tutar” diye konuştu.

SORUMLULARA İNCELEME

Diğer yandan konuyla ilgili bilgi veren Kayseri Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz ise ilçe ve okul müdürleri ile sık sık toplantılar yaptıklarını ve toplantılarda boş dersler konusuna da dikkat çektiklerini belirterek, ‘’Yeşilhisar’da, sayın valimizle yaptığımız incelemelerde sıkıntılı bir durumla karşılaştık. Biz bu konuda ilçe yöneticilerini ve okul müdürlerini birçok kez uyarmıştık. Bu nedenle sorumlular hakkında gerekli incelemeleri başlatacağız. Derslerin boş geçmemesi konusunda kararlıyız ve bu konunun ihmal edilmesine de göz yummayacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem