Vakti saati geldiğinde açıklanacak

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bir dizi ziyaretler için geldiği Çankırı'nın Ilgaz ilçesinde vatandaşlara seslendi. İlk kez cumhurbaşkanını halkın seçeceğini ifade eden Bahçeli, "Cumhurbaşkanlığı seçimleri ilk kez halk uygulamasıyla yapılacaktır. Geçmiş

Vakti saati geldiğinde açıklanacak

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bir dizi ziyaretler için geldiği Çankırı'nın Ilgaz ilçesinde vatandaşlara seslendi. İlk kez cumhurbaşkanını halkın seçeceğini ifade eden Bahçeli, "Cumhurbaşkanlığı seçimleri ilk kez halk uygulamasıyla yapılacaktır. Geçmiş dönemlerde cumhurbaşkanlığı seçimlerinde siyasi krizler yaşanmıştır. Türkiye'nin siyasi krize, onunla beraber yaşanacak bir ekonomik krize tahammülü yoktur" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı makamının sorumluluklarının büyük olduğunu belirten Bahçeli, şunları kaydetti:

"Bazıları şimdiden almış olduğu oyları hesap ederek kaybettiği 2 milyon 100 bin oyu hiç aklına getirmeden hala kendisini yüzde 50'nin üzerinde görerek seçimleri alacağı iddiasıyla Türkiye'de gerilimi artırıyor, kamplaşmayı kutuplaşmayı ve cepheleşmeyi körüklüyor. Cumhurbaşkanlığı makamı önemlidir. 'Yüzde 51'le ben 1. tur olmasa da 2. turda alırım' sevdasıyla Türkiye'de cumhurbaşkanlığı seçimini yapmaya çalışırsak hedefi kısırlaştırmış oluruz. Yüzde 51, yüzde 49 ikilemiyle herhangi birisinin cumhurbaşkanı olması demek, olduğu günden itibaren Türkiye'deki kamplaşmanın, kutuplaşmanın, gerilimin ve çatışmanın cumhurbaşkanlığı seçiminden sonrada devam edeceğini göstermektedir."

Türkiye'nin bütünleşmeye ihtiyacı odluğunu ifade eden Bahçeli, "Türkiye'nin huzura ihtiyacı var, Türkiye'nin birlik beraberliğe ihtiyacı var. Bu cumhurbaşkanlığı makamında sağlanabilir. Onun için cumhurbaşkanlığı çok daha yüksek bir oy oranıyla seçildiği takdirde Türkiye'yi kucaklar.  Bu şekilde siyasette bir dengeyi oluşturma, ahengi sağlama imkanı doğar. Herhangi bir parti veya sivil toplum kuruluşundan aday gösterilecek kişiye karşı saygılı olunması gerekir. Onları, dinleyerek ve tartarak en uygun kararı vermek gerekir" şeklinde konuştu.

Devleti başsız bırakmamak için cumhurbaşkanlığı seçimlerinde mutlaka başarılı olmaları gerektiğini dile getiren Bahçeli, "30 Mart seçimleri biter bitmez hakaretlerle, saldırılarla bir takım oyunlarla cumhurbaşkanlığına heveslenen insanlara milletimiz artık yol vermeyecektir. Önümüzdeki günlerde her şey aziz milletimizdedir. Siz en iyiyi bulmaya çalıştığınız takdirde Türkiye kazasız, belasız, halkın desteğini alan cumhurbaşkanını seçmiş olacaktır. Her partinin bir aday göstereceğine inanıyorum. MHP de bu aziz milletin değerli bir evladını, çok sık dokuyup inceleyerek millete layık birini, vakti saati geldiğinde cumhurbaşkanlığı için açıklayacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmamalıdır" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler