Vadi oyuncularına "Koyun" dedi!

Seray Sever, 20 yıldır ekranlarda 30'un üzerinde program sundu, çok sayıda televizyon dizisinde ve sinema filminde rol aldı. Son 3 yıldır da sessiz sedasız yapımcılıkla uğraşıyor. Çektiği ilk sitcom çok başarılı oldu, ikincisi ise 4 bölüm sonunda yayından

Vadi oyuncularına "Koyun" dedi!

Seray Sever, 20 yıldır ekranlarda 30'un üzerinde program sundu, çok sayıda televizyon dizisinde ve sinema filminde rol aldı. Son 3 yıldır da sessiz sedasız yapımcılıkla uğraşıyor. Çektiği ilk sitcom çok başarılı oldu, ikincisi ise 4 bölüm sonunda yayından kaldırıldı. İşleriyle olduğu kadar güzelliğiyle de adından söz ettiren Seray Sever, büyük ümit bağladığı 'Artı 18' isimli dizisi yayından kaldırıldıktan sonra ilk kez konuştu.

- Sunuculuk, oyunculuk derken şimdi de yapımcılıkla uğraşıyorsunuz. Dizi yapımcısı olmaya nasıl karar verdiniz?
Yapabileceğim çok iş vardı, çoğunu da yaptım, yapmaya da devamediyorum. "Eğitimimle deneyimimi birleştireyimve en iyi iş kadınlığına adımatabileceğimmeslek hangisi onu yapayım" dedim. Yaptığımişlerde hepmeraklıyımdır, kameranın arkasında da bilgi sahibiyimdir. Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezunuyum, onunla ekrandaki tecrübemi birleştirecek bir iş olsun diye karar verdim, yapımcılığa el attım. 3 sene oldu, gidiyor.

- Halinizden memnun musunuz? Doğru bir kararmıydı bu?
Doğru bir karardı. Ama çok zorlayıcı bir karar. Çünkümasanın bir tarafından kalkıp diğer tarafına oturuyorsunuz; dolayısıyla o anlamda biraz zorlayıcı.Oyuncu olarak ne kadar alacağına pazarlık yaparken, karşı tarafa geçiyorsun ve oyuncunun ne kadar para alacağına karar veriyorsun. Artı çok iyi organize olmak ve iyi koşulları ayarlamak gerekiyor. Benimen iyi olduğum taraf organizasyon ve bütçe hesapları.

- 'Artı 18' sizin çok isteyerek yaptığınız bir işti, ne oldu niçin yayından kaldırıldı.
Çok heveslendiğim bir işti. Bir sürü aksilikler yaşadık. Reyting dersen ilk bölümü 10. oldu, çok iyi bir reyting aldı, ikinci bölümü de çok iyi reyting aldı. Üçüncü bölümde 'Fatmagül'ün Suçu Ne?' ve 'Kurtlar Vadisi' dizilerinin karşısına gelince reytingi düştü. Yayınlanan TV'nin genelmüdürü de istifa edince bizimiş yayından kalktı.Orada başka anlaşmazlıklar oldu. Benim işim kim vurduya gitti. Bir de yanlış bir dönemde girdik, yaza girmesi gereken bir diziydi. Bugün reyting alan sitcom yok, hepsinin düşük reytingleri... Bu kadar dizi içinde insanlar sitcomu seyretmek istemiyor. Ancak yaz mevsiminde girecek, kışa da devamedecek.

- İşin püf noktalarını hiç bilmiyor musunuz, Artı 18'in çok iyi reyting alan dizilerin karşısına konulmasına nasıl izin verdiniz?
Ağzımın payını aldım. Her şeyi kanala bırakmıştım. Çok da zarar ettim bu işten.

- Zararınız ne kadar?
750 milyar. Çok sağlambir zararım oldu. Cepten harcadım, bütün çalışanlarıma para dağıttım. Elimde avucumda kalmadı.

- Başrol oyuncularının çok yüksek ücretler almasına ne diyeceksiniz?
Hak ediyorlar, çünkü o işler çok pahalıya satılıyor. Dolayısıyla çok izleniyor.Ooyuncular sayesinde izleniyorsa da oyuncular da o paraları alacaklar. Başrol oyuncularının reytingleri var.O insanları alıyorsanız, hakkını da vereceksiniz.

HER YIL UMRE'YE GİTMEK İSTİYORUM
İnançlı bir insanım. Umre'den eve huzurla döndüm. Aslında her sene Umre'ye gitmek istiyorum. Oraya gidip ruhumu arındıracağım. Namaz o kadar güzel bir ibadet ki, insanın ruhunu pirupak ediyor. Namazı herkesin kılması lazım. Cuma günleri Yahya Hz'lerine gidiyorum. Hz Yuşa'yı ziyaret ediyorum. Bir gün başımı kapatabilirim. Umre'deyken kapalı olarak dolaşmak hiç rahatsız etmedi. Bir de kapanınca insanın yüz güzelliği de ortaya çıkıyor. Yanımızda bir hocanın eşi de vardı 'Sana peçe de takmamız lazım" dedi. Özellikle kadınlardan çok iltifat aldım, 'Ne güzel gözlerin var' diyorlardı.

Valla herkes oyuncu olabilir
Valla şu anda Kurtlar Vadisi'nde hiç oyuncu olmayan insanlar rol yaptığına göre herkes oynar... Sonuçta, Kurtlar Vadisi'ndeki başrollerden birinde oynayan adam çay getiriyordu bize. Uzun saçlı olan, Abdüley'i canlandıran kişi. Sitcom zordur ama dramayı herkes oynayabilir. Sonuçta Necati de oyuncu değil. Osman Sınav'ın bize söylediği bir laf vardı, 'Bana koyun verin koyunu bile oynatırım' diyordu o zaman. Ben de kızıyordum, ama doğruymuş ben de aynı şeyi düşünüyorum şimdi. 1 saatte çekilecek dizi 8 saatte çekiliyordu. Çekimler uzadıkça uzuyordu. En iyi kare çıkana kadar çekiyorduk.

Benim yemeklerim sıfır yağlıdır
Cildime iyi bakıyorum. Sağlıklı yaşıyorum. Sporumu yapıyorum. Şu anda beslenme programı uyguluyorum, Body watchers diye... Doğal ürünler kullanıyorum. Benim yemeklerimsıfır yağlıdır, eve özel yemek geliyor. Soğanı bile suyla kavururum. Yemek yapmayı çok seviyorum.

Oyuncular sözleşme imzalarken tüm haklarını size veriyorlar zaten
- 'Sen Harikasın' isimli yapımınız atv'ye geçince bazı oyuncular telif istemişler sizden.
Orada telif istenecek bir durum yoktu. Oyuncular Türkmax'daydı, prodüksiyon, format her şey bendeydi. Oyuncular sözleşme imzalarken tüm haklarını size veriyorlar zaten. Bu aslında kanunlardaki bir eksiklik. Oyuncuların alması lazım. Zaten yapımcıdan çıkmıyor. Kanallara o telif ödeniyor. Ama orada olayı magazinleştirmeye çalışıp onun üzerinden bir şeyler yapılmak istendi. Demet'le biz çok iyi durduk. Ragıp bazı şeyler yaptı. Davalık bir durum yok ama Ragıp beni üzdü. Çünkü çalışırken çok güzel çalıştık, çok iyi şartlarda çalıştı bütün oyuncular. 140 bölüm dizi çektik. İnsanoğlu; oluyor böyle işler. Ama ben her işe güvenerek başlarım, yoksa o işi yapamam, o kişiyle çalışamam.

- Biraz halk ağzıyla olacak ama kazık yiye yiye işi öğreneceksiniz anladığım kadarıyla...
Aynen öyle; kazık yiye yiye işi öğreniyorum. Ben işimi aşkla yaptığım için ters giden bir şeyler olunca kalbim kırılıyor. Yani bunun bir ticaret olduğuna karar verip, öyle yapmam lazım.

Beren ve Kıvanç 1-0 önde
Bana göre reyting garantili oyuncular, kadınlardan Beren Saat, erkeklerden Kıvanç Tatlıtuğ ve Mete Horozoğlu... Bunlar bir işe başladığı zaman 1-0 öndeler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem