Vadi bakın nasıl izin almış?

Topkapı Sarayı Kutsal Emanetler Dairesi'nin Kurtlar Vadisi'ne set olmasıyla başlayan tartışmanın ardından diziye 'senaryo şartlı izin' verildiği ortaya çıktı.Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan edinilen bilgilere göre, Kurtlar Vadisi'ne izin, İstanbul Kültür

Vadi bakın nasıl izin almış?

Topkapı Sarayı Kutsal Emanetler Dairesi'nin Kurtlar Vadisi'ne set olmasıyla başlayan tartışmanın ardından diziye 'senaryo şartlı izin' verildiği ortaya çıktı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan edinilen bilgilere göre, Kurtlar Vadisi'ne izin, İstanbul Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile Topkapı Sarayı Müdürlüğü tarafından ortaklaşa ancak bazı şartlarla verildi.

Dizi çekimleri sırasında hiçbir kutsal emanete ışık yöneltilmemesi şartı koşuldu. Diziye bir de senaryo getirildi: "Tarihi eserlerin korunmasıyla tarihi eser kaçakçılığının önlenmesi konularında diyaloglara yer verilecek."

Bakanlık yetkilileri, Kutsal Emanetler Dairesi'nde daha önce de Ramazan programı çekildiğinin altını çizdi.

1517'DE İSTANBUL'A GETİRİLDİLER
Yavuz Sultan Selim'in 1517'de Mısır'ı fethinin ardından halifeliği devralması üzerine, Mekke Şerifi ile Mısır'daki Abbasi halifeleri nezdinde, İskenderiye Hazinesi'nden İstanbul'a getirilen kutsal emanetler, Topkapı Sarayı'nda sergileniyor.

MUHTEŞEM BİR REZALET
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, konuyla ilgili 'Muhteşem bir rezalet' yorumunu yaptı. Mecliste basın toplantısı düzenleyen Vural, 'Orada flaşla çekim yapmak yasaktır. Verilen izin emanetlerin korunması açısından risk oluşturuyor. Kabul edilebilmesi mümkün değil. Bu tür mekanlar manevi değerlerine uygun bir şekilde muhafaza edilmeli. Mukaddes emanetlerimiz birtakım dizilerin unsuru haline getirilmemelidir' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem