Uzungöl için seferberlik çağrısı!

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Of ve Çaykara İlçelerinde incelemelerde bulundu. İlk olarak Of ilçe Kaymakamı Eren Arslan'ı ziyaret eden Vali Öz'e İl Jandarma Alay Komutanı Albay Okçin Akşit, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Akt

Uzungöl için seferberlik çağrısı!

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Of ve Çaykara İlçelerinde incelemelerde bulundu.

İlk olarak Of ilçe Kaymakamı Eren Arslan'ı ziyaret eden Vali Öz'e İl Jandarma Alay Komutanı Albay Okçin Akşit, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Vedat Çiftçi eşlik etti.

Ziyaretleriyle ilgili olarak bir değerlendirme yapan Trabzon Valisi A. Celil Öz, "Of, Trabzon ve bölgemiz için önemli bir yerdir. Hem bölgedeki kalkınma ve gelişme anlamında, hem de üretim ve ülkemize önemli işadamları, bürokratlar, siyasetçiler ve bilim adamları yetiştirme açısından öne çıkmaktadır.

Of ilçemizde önemli yatırımlar yapılıyor. Bu yatırımların daha ileri seviyelere çıkması, kamu yatırımlarının etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesi için devletimizin önemli yatırımları var. Eğitim alanında biten ve devam eden okullarımız, inşaatlarımız var.

img_5439.jpg

Devletin yatırımlarının yanında hayırseverlerimizin de büyük destekleri oluyor. Spor alanında da gençlik merkezi ve kapalı yüzme havuzu inşaatlarımız devam ediyor. Hastane, stadyum ve spor kompleksiyle ilgili çalışmalarda da sona gelindi. Önümüzdeki süreçte hem spor tesislerimizin, hem de devlet hastanemizin inşaatını başlatacağız.

Yine önemli yatırımlarımızdan birisi de Of Hükümet Konağıdır. Yöresel mimariye uygun güzel bir hükümet konağı inşaatında da ihale aşamasına geldik. Önümüzdeki bir, iki ay içerisinde inşaatına başlanması planlanıyor. Adliye ile ilgili çalışmalarımızı da yürütüyoruz. Bu konuyu bakanlık düzeyinde görüşüyoruz. Hükümet konağıyla beraber adliye binasını da inşaa edersek eşzamanlı olarak hem hükümet konağı işleri, hem de adliye hizmetleri yeni binalarında bölge insanımıza en iyi hizmet verecek şekilde tamamlanmış olacaktır.

Bölgemizde turizmden dolayı önemli bir hareketlilik yaşanıyor. Turizmdeki hareketlilik ile Of insanının gayreti ve çalışkanlığı birleştiği zaman güzel bir sinerji ortaya çıkıyor. Kamu ve hayırsever yatırımlarıyla Of ilçemiz daha güzel günlere doğru yol almaktadır" dedi.

img_5419.jpg

Vali Öz, beraberindekilerle İlçe Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioglu'nu da ziyaret etti. Belediye Başkanı Sarıalioğlu ilçesinde yaptığı hizmetlerle ilgili Vali Öz'e bilgi verdi. Of ilçesinde altyapı, arsa temini, imar ve yatırımların hızlandırılması konusunda ortak ve uyumlu bir çalışma anlayışının olduğunu ifade eden Vali Öz, bu ortak kültürden dolayı emeği geçenlere teşekkür etti.

Of Gençlik Merkezi inşaatı ve Kapalı Yüzme Havuzu inşaatında incelemelerde bulunan Vali Öz daha sonra Çaykara'ya  hareket etti. Burada Belediye Başkanı Hanefi Tok ile görüşerek Çaykara'da yürütülmekte olan yatırım ve hizmetlerle ilgili bilgi aldı. Belediyedeki görüşmenin ardından ilçede yapılmakta olan Hükümet Konağını da gezen Vali Öz, incelemelerinin ardından beraberindekilerle Uzungöl'e hareket etti.

img_5444.jpg

Bir doğa harikası Uzungöl'le ilgili önemli çalışmaların yapıldığına dikkat çeken Vali Öz, gölün çevresinde gezerek yapılan çalışmaları inceledi. Öz, "Uzungöl hem bizim, hem de dünya için çok önemli bir turizm merkezidir. Burada sezona iyi başlamak için bütün kurumlarımızla beraber genel bir seferberlik yapmalıyız" dedi.

Uzungöl'de inşaatına başlanılmak üzere olan ve planlaması hazırlanan iki teleferik hattının da bitirilmesiyle Uzungöl'deki turizm hareketliliğinin daha da artacağını ifade eden Vali Öz, "Yapılan bu çalışmalara ilaveten burada her ziyaretçinin istifade edebileceği çok güzel yöreye uygun mimariyle bir turizm enformasyon bürosu kuracağız" diye konuştu.

Son olarak Çaykara ilçesindeki Karayollarına ait şantiyeyi ziyaret eden Vali Öz, yapımı devam eden Of-Çaykara duble karayolu ile ilgili sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

img_5449.jpg

img_5570.jpg

img_5590.jpg

img_5598.jpg

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler