"Uzun duble bir yoldayım"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ege Bölgesi Sivas Dernekleri Federasyonu tarafından İzmir'de düzenlenen akşam yemeğine katıldı.Yıldırım, yemekte yaptığı konuşmada, 4 milyon nüfusu olan İzmir'de TÜİK verilerine göre 150 bin Siva

"Uzun duble bir yoldayım"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ege Bölgesi Sivas Dernekleri Federasyonu tarafından İzmir'de düzenlenen akşam yemeğine katıldı.

Yıldırım, yemekte yaptığı konuşmada, 4 milyon nüfusu olan İzmir'de TÜİK verilerine göre 150 bin Sivaslı'nın yaşadığının tahmin edildiğini, İzmir'in Türkiye'nin bir özeti olduğunu söyledi.

Sivas'ın Cumhuriyet'in ve İstiklal mücadelesinin ilk imzasının atıldığı şehir olduğunu hatırlatan Yıldırım, birlik ve beraberliğin önemine dikkati çekti.

Yıldırım, ''Bu bayrak hepimize yeter, bu birlik ve beraberlik oldukça, kardeşçe yaşadıkça, ülkemizin, insanımızın başaramayacağı hiçbir şey yok. Farklı düşüncelerimiz olabilir. Ama önemli olan memleket sevdasında bir olmaktır, bunu başarmaktır'' diye konuştu.

Sivas'a yapılan yatırımlardan da bahseden Yıldırım, kente son 9 yılda 3 milyar liralık yatırım yapıldığını belirterek, ''Sivas'a hızlı treni getiriyoruz. Onun da ayak sesleri geliyor'' dedi.

Yıldırım, Sivas-İzmir arasındaki karayolu mesafesinin 14-15 saat sürdüğünü ifade ederek, ''Sivas-İzmir arasına mutlaka bir hava köprüsü kurulması gerekiyor. Bunun denemesini yaptık ama tutmadı. Ama denedik olmadı diye peşini bırakacak değiliz. Sivas'a havayolu taşımacılığını başlatacağız'' diye konuştu.

Bakan Yıldırım, gecede söylenen türkülere de eşlik etti.

Yıldırım'ın, Aşık Veysel'in ''Uzun ince bir yoldayım'' adlı türküsünü ''Uzun duble bir yoldayım'' şeklinde söylemesi katılanların gülümsemesine neden oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem