Uzmanlar korkuyor! Saatlere 1 saniye ek

Dünya'nın Güneş etrafından dönüş hızının yavaşladığını tespit eden astronomların isteğiyle, 30 Haziran'da 'Dünya saatine' 1 saniye eklenecek. 30 Haziran'ı 1 Temmuz'a bağlayan gece, saatler tam 23.59.59'da iki kez tıklayacak.1 SANİYE İLE AÇIK KAPATILMIŞ OL

Uzmanlar korkuyor! Saatlere 1 saniye ek

Dünya'nın Güneş etrafından dönüş hızının yavaşladığını tespit eden astronomların isteğiyle, 30 Haziran'da 'Dünya saatine' 1 saniye eklenecek. 30 Haziran'ı 1 Temmuz'a bağlayan gece, saatler tam 23.59.59'da iki kez tıklayacak.

1 SANİYE İLE AÇIK KAPATILMIŞ OLACAK

Böylece Dünya saatine 1 saniye ilave edilerek, Dünya'nın yavaşlamasının yol açtığı gün ve mevsim kaymasından doğan süre açığı kapatılmış olacak.

UZMANLAR ŞOKTA! 'SİSTEM ÇÖKEBİLİR' 

Ancak 1 saniyelik ilave, bilişim uzmanlarını kara kara düşündürüyor. Uzmanlara göre, ek 1 saniye, birçok teknolojik sistemin arızalanmasına neden olabilir.

‘Amaan 1 saniyeden ne olacak, kalıversin işte’ diye düşünenler muhakkak olacaktır. Yalnız bunun yapılması için önemli bir sebep var. Dünya’nın dönme hızı, her gün saniyenin 2 binden biri kadar azalıyor. 1972 yılından beridir de belirli aralıklarla 1 saniye artış ekleniyor.  Çok önemli bir detaymış gibi görünmese de uzmanlar, bunun mutlaka yapılması gerektiğini öngörüyorlar.

Fakat eklenecek bu 1 saniye, bilişim uzmanları tarafından pek mantıklı bulunmuyor. Zira 1 saniyenin, birçok teknolojik sistemin arızalanmasına sebep olabileceği belirtiliyor. Örneğin aynı saniyenin tekrarlanması sırasında sistemlerin kararsız kalarak çakılma riskiyle karşı karşıya kalabileceği söyleniyor. En son 2012 yılında yaşanan 1 saniye eklenme sonrası Reddit, Forsquare, Yelp veLinkedIn gibi önemli web siteleri çakılmalar yaşadılar. 30 Haziran gecesi saatler 23.59.59’u gösterdiğinde 1 saniye yerine 2 saniye yaşandığında, çok sayıda bilgisayarın bunu tekrar bir arıza olarak algılayabileceği söyleniyor. 

Böyle bir sorun yaşamak istemeyen Google ise şimdiden önlemini almış durumda. 86,401 saniyesürecek olan 30 Haziran tarihine kadar saate milisaniye olarak ekleme yapacak olan Google, 1 Temmuz'a sorunsuz bir şekilde girmek istiyor. 1 Temmuz'da Google'ın bu girişiminin başarılı olup olmayacağını hep birlikte göreceğiz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler