Uyuşturucu operasyonu: 26 gözaltı

Şahıslardan 7'si Emniyet'teki ifadesinin ardından serbest bırakılırken, adliyeye çıkarılan 19 kişiden 10'u tutuklanarak Tunceli Cezaevi'ne gönderildi. Operasyonlarda şahıslarla birlikte 4 kilogram 465 gram esrar maddesi, 2,2 gram Hint keneviri tohumu, 3 H

Uyuşturucu operasyonu: 26 gözaltı

Şahıslardan 7'si Emniyet'teki ifadesinin ardından serbest bırakılırken, adliyeye çıkarılan 19 kişiden 10'u tutuklanarak Tunceli Cezaevi'ne gönderildi. Operasyonlarda şahıslarla birlikte 4 kilogram 465 gram esrar maddesi, 2,2 gram Hint keneviri tohumu, 3 Hint keneviri bitkisi ve hassas terazi ele geçirildi.

Tunceli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından "Huzur Yaka” adlı operasyon kapsamında 11 ayrı adrese Özel Harekat timlerinin de katılımıyla eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Cumhuriyet savcılığının koordinesinde gerçekleştirilen operasyon kapsamında 26 kişi gözaltına alındı. 7 kişi Emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, mahkemeye çıkarılan 19 şahıstan 10’u tutuklanarak Tunceli Cezaevi'ne gönderildi.

Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, Emniyet Müdür Yardımcısı Adnan Yeşilay ile birlikte Valilikte operasyona ilişkin bir basın toplantısı düzenledi. Kapsamlı operasyonun geçen yılın sonunda başlatıldığını ifade eden Vali Taşkesen, operasyon hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

Vali Taşkesen, “Yeni gençlerin bataklığa düşmemesi için bataklık önlerinde gerekli tedbirleri almakla birlikte buna sebep olan satıcılarla ilgili gerekli çalışmalarımız devam edecek. Bu bataklığa saplanan gençlerle ilgili de İl Sağlık Müdürlüğü ve üniversite ile işbirliği yapıyoruz.” dedi.

İlde polis tarafından bazı gençlere uyuşturucu verildiği yönündeki iddiaları reddeden Vali Taşkesen, uyuşturucuyla mücadele konusunda önemli operasyonlar yaptıklarını belirtti.

Taşkesen, sözkonusu iddialara, “Böyle bir düşünce olmasını esefle karşılıyorum. Şiddetle karşı çıkıyorum. Böyle bir düşünce; böyle bir şey olamaz.” sözleriyle tepki gösterdi.

Vali Taşkesen’in açıklamasının ardından operasyonla ilgili görüntüler slayt eşliğinde basın mensuplarına gösterildi. Satıcıların parmak izi bırakmamak için uyuşturucu maddeleri oynanmış iddia kuponlarına sardıkları öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler