Üvey Türk babasından güçlükle ayrıldı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde İskoç anne ve üvey Türk babasıyla yaşayan 9 yaşındaki İngiliz Logan Arshad, öz babasının açtığı velayet davasını kazanmasıyla İngiltere'ye gönderildi. Logan'ın üvey babasına vedası sırasında duygulu anlar yaşandı.İskoçya'da sa

Üvey Türk babasından güçlükle ayrıldı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde İskoç anne ve üvey Türk babasıyla yaşayan 9 yaşındaki İngiliz Logan Arshad, öz babasının açtığı velayet davasını kazanmasıyla İngiltere'ye gönderildi. Logan'ın üvey babasına vedası sırasında duygulu anlar yaşandı.

İskoçya'da sanayi sitesinde işçi olarak çalışan Nabeel Arshad (28) 10 yıl önce Laura Aytekin (26) ile evlendi. Çiftin Logan ismini verdikleri bir erkek bebekleri dünyaya geldi. Logan henüz 3 yaşındayken Arshad çifti boşandı. Laura Aytekin, tatil için geldiği Marmaris'te bir otelde güvenlik görevlisi olarak çalışan Samsunlu Mert Aytekin'e (26) aşık oldu. Birbirlerini beğenen çift evlendi. Türk eşiyle birlikte Marmaris'te yaşamaya başlayan İskoç kadının ilk evliliğinden olan Logan, Mert Aytekin'i babası olarak benimsedi.

İngiliz baba Nabeel Arshad, sosyal medya aracılığıyla eski eşi ve oğlunun yerini öğrenerek Marmaris'e geldi. Arshad, Türkiye'de oğlunu geri almak için velayet davası açtı. Mahkeme çocuğun İngiliz babaya verilmesine hükmetti. Arshad, oğlunu teslim almak için iki avukatıyla birlikte Marmaris Polis Merkezi'ne geldi. Logan ise bir süre sonra üvey babası ve dedesi tarafından polis merkezine getirildi. Oldukça endişeli olduğu görülen çocuk, arabadan indikten sonra üvey babasına sarılarak öz babasına gitmek istemedi.

Logan'ın babasına verilmesi sırasında İngiltere'nin Marmaris Fahri Konsolosluğu'ndan bir görevli de hazır bulundu. Polis merkezinde 2 saat kadar kalan çocuğun İngiltere'ye dönmesi konusunda ikna edilmeye çalışıldığı öğrenildi. Ağlayarak annesi ve üvey babasından ayrılmak istemediğini söyleyen çocuğun, anneannesinin yanına götürüleceği söylenerek güçlükle ikna edildiği belirildi. İskoç babasıyla birlikte polis merkezinden çıkan Logan'ın mutsuz ve tedirgin olduğu gözlendi. Taksiye binen baba oğul İngiltere'ye gitmek üzere ilçeden ayrıldı.

"LOGAN BENİ ÇOK SEVDİ"

Logan'ın üvey babası Mert Aytekin, Nabeel Arshad'in İngiltere'deki gazetelere çocuğunu vermek karşılığında para istedikleri yönünde söylemleri bulunduğunu söyledi. Çocuğu teslim etmemek, kaçırmak veya karşılığında para istemek gibi bir amacının olmadığını belirten Aytekin, "Logan 3 yıldır benim yanımda yaşıyor ve gitmek istemiyor. 3 yaşındaki beri görmediği babasını tanımıyor bile. Logan, tanımadığı bir kişiye verildi. Bunun için annesi ve biz çok üzülüyoruz" dedi.

İskoç babanın eski eşinin Marmaris'te düzgün bir hayat kurmasını kıskanarak bunları yaptığını iddia eden Aytekin, üvey oğlunun öz babasının yanında mutsuz olacağını ileri sürdü.

Logan için bugüne kadar elinden gelen her şeyi yaptığını ifade eden Aytekin, "Babası imza vermediği için kimlik çıkartamadık ve bundan dolayı okula gönderemedik. Bu durumu özel dersler vererek telafi etmeye çalıştık. Logan beni babası olarak görüyor ve her zaman bana baba olarak hitap ediyor" şeklinde konuştu.

Üvey Türk babasından güçlükle ayrıldı

Üvey Türk babasından güçlükle ayrıldı

Üvey Türk babasından güçlükle ayrıldı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem