Usta gazeteci ve ressam hayatını kaybetti!

Otyam, böbrek yetmezliği nedeniyle bir süredir Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi görüyordu.  FİKRET OTYAM KİMDİR? Aksaray’da 19 Aralık 1926 tarihinde dünyaya gelen Fikret Otyam, Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü’nden 1953’te me

Usta gazeteci ve ressam hayatını kaybetti!

Otyam, böbrek yetmezliği nedeniyle bir süredir Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi görüyordu. 

FİKRET OTYAM KİMDİR?

Aksaray’da 19 Aralık 1926 tarihinde dünyaya gelen Fikret Otyam, Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü’nden 1953’te mezun oldu. Ressam Bedri Rahmi Eyüboğlu’ndan resim dersleri alan Otyam, 1950 yılında Son Saat gazetesinde gazeteciliğe başladı.

Cumhuriyet gazetesinde çalışan, köşe yazarlığı yapan Fikret Otyam’ın Anadolu ve Güneydoğu Anadolu ile ilgili röportajları ses getirdi.

Otyam, yaptığı röportajlarını kitaplarında yayınladı. Aydınlık Gazetesi’nde uzun süre haftalık yazıları yayınlanan Fikret Otyam, yaşamının son döneminde Antalya’ya 26 kilometre uzaklıkta olan Geyikbayırı Köyü’nde resme ağırlık verdi.

Aynı zamanda Akdeniz Gazetecilik Vakfı ve Altın Portakal Kültür Sanat Vakfı’nın kurucu üyelerinden Fikret Otyam, besteci ve orkestra şefi Nedim Vasıf Otyam’ın kardeşi, dokuma ve fotoğraf sanatlarıyla ilgili sanatçı sanatçı Filiz Otyam ile evliydi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler