Usta gazeteci hayatını kaybetti

Duayen gazeteci Leyla Umar, 87 yaşında hayatını kaybetti.Bir süredir alzheimer hastalığı nedeniyle tedavi gören duayen gazeteci Leyla Umar, 87 yaşında hayatını kaybetti. 1,5 aydır Suadiye Yaşlı Bakım Merkezi'nde kalan Umar, çarşamba günü öğle namazını müt

Usta gazeteci hayatını kaybetti

Duayen gazeteci Leyla Umar, 87 yaşında hayatını kaybetti.

Bir süredir alzheimer hastalığı nedeniyle tedavi gören duayen gazeteci Leyla Umar, 87 yaşında hayatını kaybetti. 1,5 aydır Suadiye Yaşlı Bakım Merkezi'nde kalan Umar, çarşamba günü öğle namazını müteakiben Teşvikiye Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

LEYLA UMAR KİMDİR?

Leyla Umar, Ankara'da doğdu. İstanbul Nişantaşı Nilüfer Hatun İlkokulu'nda okudu. Üsküdar'daki Amerikan Kız Koleji'ne devam etti. Burada yedi yıl yatılı okudu. Arnavutköy Kız Koleji'ne geçti. Daha sonra okulu bıraktı. Leyla Umar gençliğinde 1950'den 1955 yılına kadar Amerikan Konsolosluğu'ndaki görevli Amerikalılara beş yıl Türkçe dersi verdi. Uzun yıllar Milliyet gazetesinde, tek kadın gazeteci olarak çalıştı. Daha sonra Londra'da BBC'de çalışmaya başladı. Londra ve Amerika'da yaşadı. Gazeteciler Cemiyeti üyesi olan Leyla Umar, Sokak Çocukları Derneği Başkanı Yusuf Kulca ile birlikte çalışmalar yaptı ve bütün mal varlığını sokak çocuklarına bağışladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler