Ünlü türkücü ifade verdi!

İZMİR'de Abidin Bilgin'in yönettiği suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyon kapsamında türkücü-işadamı İzzet Yıldızhan da ifade vermek üzere İzmir Emniyeti'ne geldi.İzmir'de pazar günü Ülkü Ocakları Ege Bölge eski Başkanı Abidin Bilgin ve altı adamı suç

Ünlü türkücü ifade verdi!

İZMİR'de Abidin Bilgin'in yönettiği suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyon kapsamında türkücü-işadamı İzzet Yıldızhan da ifade vermek üzere İzmir Emniyeti'ne geldi.

İzmir'de pazar günü Ülkü Ocakları Ege Bölge eski Başkanı Abidin Bilgin ve altı adamı suç örgütü operasyonu kapsamında gözaltına alındı. Bir öldürme olayında azmettirmekten geçen hafta 26 yıl 6 ay ceza alan Abidin Bilgin'e polis pazar akşamı operasyon düzenledi. Abidin Bilgin ve adamları olduğu öne sürelen kişilerin İzmir'de bazı eğlence yeri sahiplerine baskı yaparak, güvenlik, otopark işletmesini zorla aldıkları öne sürüldü. 

Ancak Abidin Bilgin ve diğen zanlıların polis takibi sırasında ilginç bir olay da teknik takibe takıldı. Geçen yıl Ekim ayında Ankara'da bir otelde türkücü arkadaşı Nihat Doğan'la dört hayat kadınıyla birlikte oldukları, ikisini dövdükleri iddiaları mahkemeye yansıyan İzzet Yıldızhan'ın menajeri aracılığıyla Abidin Bilgin'le bağlantıya geçip, kızların ifadelerini değiştirmesini istediği önesürüldü. İddiaya göre Yıldızhan'ın menajerinin isteği üzerine Yaşar Öz'ün adamı olarak tanınan Savaş Arıkdoğan devreye girdi.

Ankara'daki otel olayına karışan kadınlar İzmir'de olduğundan Arıkdoğan, Abidin Bilgin'den yardım istedi. Bu görüşmeler Bilgin grubu takipte olduğundan teknik takibe takıldı. İddiaya göre görüşmelerin ardından Bilgin'in yanındakilerden R.B. İzmir'deki üç kadınla buluşup ifadelerini değiştirmeleri yolunda ikna etti ve kadınların yanından Savaş Arıkdoğan'ı arayıp "Ben hallettim" dedi.

Kadınlar da bu görüşmenin ardından mahkemede ifadelerini değiştirdi. Polis bu olayın ardından kadınların yeniden ifadesini aldı. Kadınlardan birinin baskı gördüklerini kabul ettiği, ancak mahkemede ifadesini kendi iradesiyle değiştirdiğini söylediği de öne sürüldü.

Bu gelişlerin ardından Savaş Arıkdoğan Ankara'da gözaltına alındı. İzmir'de büyük bir otel inşaatı devam eden İzzet Yıldızhan emniyete davet edildi. Bugün öğleden sonra İzmir emniyeti'ne gelen İzzet Yıldızhan basın mensuplarına, "Davet ettiler geldim, konuyla ilgili bilgim yok" dedi.Bilgin grubuna yönelik operasyon kapsamında gözaltıların artabileceği de bildirildi.

İFADE VERİP EMNİYETTEN AYRILDI
İzmir’de, Abidin Bilgin çetesine yönelik düzenlenen operasyonda, zanlılar arasındaki telefon konuşmalarında adı geçtiği gerekçesiyle Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne gelen sanatçı İzzet Yıldızhan, “şüpheli' sıfatıyla yaklaşık 3.5 saat ifade verdi.

İfadesinin ardından avukatı Ömer Ayebe’yle birlikte emniyetten ayrılan Yıldızhan’ın, Ankara’da otelde karıştığı olayla ilgili olarak kendi adını kullanıp çete elemanlarıyla telefon görüşmeleri yapan E.A.’nın menejeri olmadığını söylediği, suçlamaları kabul etmediği öğrenildi. Yıldızhan, emniyet binası çıkışında ise, “Ben bu konuyla ilgili kimseden yardım istemedim. E.A.’yı da tanımıyorum, benim menejerim değildir. Benim menejerim Mehmet Güçlü’dür.

Gözaltındaki kişilerin telefon konuşmalarında benim adım geçmiş. Bu nedenle ifade verdim. Ama ben o kişileri tanımıyorumö dedi. Yıldızhan ayrıca kendi adını kullanan E.A. ve diğer zanlılar hakkında da şikayetçi olduğunu dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler