Ünlü sanatçıya büyük ödül

Ajda Pekkan'a Türk Patent Enstitüsü (TPE) tarafından onaylanan "Tüm Zamanların Değişmeyen Markası" ödülü verildi.ITEC International Business School Yönetim Kurulu Başkanı Akın Yılmaz ve Başkan Yardımcısı Özgür Altaç tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleştir

Ünlü sanatçıya büyük ödül

Ajda Pekkan'a Türk Patent Enstitüsü (TPE) tarafından onaylanan "Tüm Zamanların Değişmeyen Markası" ödülü verildi.

ITEC International Business School Yönetim Kurulu Başkanı Akın Yılmaz ve Başkan Yardımcısı Özgür Altaç tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Marka Zirvesi, birçok markanın temsilcisinin yanı sıra, siyaset ve sanat dünyasından isimler katıldı.
 
Zirvenin gerçekleştirildiği gecenin sonunda sanatçı Ajda Pekkan'a "Tüm Zamanların Değişmeyen Markası" ödülü verildi.
 
Pekkan, ödülünü Türk Patent Enstitüsü (TPE) Prof. Dr. Habip Asan'ın elinden aldı. Ödülü verdikten sonra açıklama yapan Asan, "Ajda Pekkan'a bu ödül az aslında kendisine 'tüm zamanların değişmeyen süperstar markası' ödülünü vermemiz gerekiyor" dedi.
 
Ödül töreni öncesinde konuşan Pekkan, "Ödül almak çok güzel, marka ödülü almak daha da güzel. Ama 'tüm zamanların değişmeyen marka ödülünü almak inanın bambaşka" dedi. Ankara'ya gelirken uçakta marka ve marka olmak kavramı üzerine düşündüğünü söyleyen Pekkan, "Gözlerimi kapatıp bir sürü markayla boğuştum. İnsanın aklına o kadar çok şey geliyor ki, marka isimleri, sloganlar, reklam jingleları, logalar... Sonra markaya yine Ajdaca yorum yapmak istedim.
 
Marka olmanın ağır sorumluluğunu Türk Hava Yolları'nın güzel menüsüyle hafifletirken, bence marka havalı isimlerden ve logolardan daha da fazlası, marka 'farklı olmaktır' diye düşündüm. Ve marka ilham vermektir, yani sorumluluğu çok ağırdır" şeklinde konuştu.
 
AJDA PEKKAN BİR MARKA İSE BU MARKAYI HAYRANLARI YARATTI
 
"Marka insanların algısı, inançları, fikirleri ve beklentileridir" diyen ünlü sanatçı, "Marka bir vaat, farklılaşmayı sağlayan, karmaşayı azaltan bir şey. Ben sanat yolunda ilerlerken, aklımda ne marka olmak vardı ne de bu markayı yönetmek. Ama aklımda önemli ve kayda değer faklı şeyler vardı elbette.
 
Farklı olmak, özgün olmak, sürekli güncel kalmak ve her gün yeni şeyler öğrenmek, öngörülü olabilmek, hayranlarımın bana inanması ve güven kazanabilmek. Ben Ajda Pekkan, size marka konusunda söyleyebileceğim son şey; markanın elle tutulabilir olduğudur, Ajda Pekkan bir marka ise bu markayı hayranları yarattı. En doğrusu markayla ilgili hayranların konuşmasıdır" ifadelerini kullandı.
 
"Değişmeyen marka aslında değişerek mi oluyor" sorusuna Pekkan, "Değişim süreci çok önemli mutlaka kendinizi güncel tutacaksınız, her nesile hitap edeceksiniz. Orada olmanın dayanılmaz hafifliği var. Bir anda var olabilir ve silinebilirsiniz. Kendime önem verdiğim için değil toplumu önemsediğim için marka oldum" karşılığını verdi. Marka olabilmek için kriterlere önem vermemiz gerekiyor, hayat biraz da o kriterlerden ibaret" karşılığını verdi.
 
"Türkiye'de hiçbir zaman müzik sektöründe bir altyapı yok" diye konuşan Pekkan, şöyle devam etti: "Bu işi, kendi melekenizle, inisiyatifinizle yapıyorsunuz. Kendi yetenekleriniz çok iyi harmanlayabilmeniz gerekiyor. Kendi hakkımda bir kritik okumuştum. 'Ajda Pekkan yıllar geçtikçe neden kendine göre şarkılar seçmiyorsun' diye. Tesadüfen birkaç kuşağa hitap eden şarkılar oldu.
 
'Yakar geçerim' gibi, 'kimler geldi, kimler geçti' gibi. Her dönemin benim için 'top' şarkısı oluyor. Bu yüzden kendimi bazen şanslı hissediyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem