Ünlü oyuncudan ilginç kampanya

Ünlü tiyatrocu ve sinema oyuncusu İlyas İlbey, memleketi Kastamonu'nun "Şehit Kastamonu" olarak değiştirilmesi için kampanya başlattı.Aslen kendisi de Kastamonulu olan tiyatro ve sinema oyuncusu İlyas İlbey, Kastamonu isminin değişerek "Şehit Kastamonu" y

Ünlü oyuncudan ilginç kampanya

Ünlü tiyatrocu ve sinema oyuncusu İlyas İlbey, memleketi Kastamonu'nun "Şehit Kastamonu" olarak değiştirilmesi için kampanya başlattı.

Aslen kendisi de Kastamonulu olan tiyatro ve sinema oyuncusu İlyas İlbey, Kastamonu isminin değişerek "Şehit Kastamonu" yapılması için kampanya çalışması başlattı. Cide Dömoder Derneği gençlik kollarının düzenlediği kahvaltı programına katılan ünlü tiyatrocu İlyas İlbey, burada gerçekleştirdiği söyleşisinde Kastamonu için önemli açıklamalarda bulundu. Kastamonu'nun şehitler diyarı bir şehir olduğunu belirten İlbey, Kente "Şehit Kastamonu" isminin verilmesi için kampanya başlattıklarını açıkladı.

Kastamonulu her bireyin bu kampanyaya sahip çıkması gerektiğini söyleyen İlbey, "Gazi Antep, Kahraman Maraş, Şanlı Urfa, bu unvanları aldıysa Kastamonu'nun da Şehit Kastamonu yapılması, kurtuluş savaşlarında en çok şehidi veren il olarak hakkıdır. Şehit Şerife Bacımız, 1921 yılının ilk aylarında İnebolu'dan aldığı cephanelerle Kastamonu'ya doğru yola çıkmış, çetin kış şartları ve aniden bastıran tipi sırasında bağlı bulunduğu kağnı kolundan ayrı düşmüştür. Şerife Bacı o zor şartlarda Kastamonu Kışlası yakınlarına kadar gelmişse de o şartlarda donmaktan kurtulamamıştır. Fırtına ve tipinin sabahında bebeğinin ağlama sesini duyan devriye ekibi, sahibi donmuş bir kağnı arabası ile karşılaşmış, devriye ekibi kağnıda üzerleri kardan etkilenmemesi için battaniye ile örtülmüş cephane ile cephanenin arasında kuru otlara yatırılmış bir bebek bulmuştur. Bir ana vatanı için evladı yerine ülkeyi kurtaracak cephanenin üzerine battaniyesini sarmıştır. Tarihin yazdığı bu gerçeklere, Halime Çavuşları, Hamamcı Kadı Salih Reisleri ve nicelerini ekleyebiliriz. Kastamonu halkı halen bu şekilde olan bir toplumdur. Bugün ülke zor durumda olsa yine ilk olarak gönüllü öncü birlik Kastamonululardan olacağını, benim gibi tüm vatanseverler iyi bilirler. Artık unutulan ve ötelenen Kastamonu'ya bu değerin verilmesi gerekir. Kastamonu halkı bu değeri ve bu onuru hak ediyor fazlaca çünkü. Bu isim Kastamonu'nun hakkıdır ve biz bu konuda gerekli çalışmalarımızı başlattık. Bundan sonrasında Kastamonu STK'larının, iş adamlarının ve Kastamonu milletvekili büyüklerimizin bu konuyu desteklemesi ve gündeme getirmesini ve Kastamonu'muzun bu ismi almasını istiyoruz" dedi.

Öte yandan, Kastamonulu iş adamı ve Kastamonu STK'ların önde gelen isimlerinden İsmail Erşahin, İlyas İlbey tarafından başlatılan isim kampanyasını desteklediklerini belirtti. İlbey tarafından ortaya konan konunun çok anlamlı olduğunu ve bir Kastamonulu olarak gurur duyduğunu söyleyen Erşahin, Kastamonu isminin "Şehit Kastamonu" olarak değişmesi için tüm kapıları çalacaklarını ifade etti.

Ünlü oyuncudan ilginç kampanya

Ünlü oyuncudan ilginç kampanya

Ünlü oyuncudan ilginç kampanya

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler