Ünlü isimler uyuşturucu kullanmaktan suçlu bulundu

Ünlülerin uyuşturucu davasında Kenan İmirzalıoğlu ve Murat Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu ünlü isimler "uyuşturucu madde kullanmak" suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırılırken, "uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan ise beraat etti.İstanbul 19'

Ünlü isimler uyuşturucu kullanmaktan suçlu bulundu

Ünlülerin uyuşturucu davasında Kenan İmirzalıoğlu ve Murat Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu ünlü isimler "uyuşturucu madde kullanmak" suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırılırken, "uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan ise beraat etti.

İstanbul 19'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında ünlü isimleri avukatları temsil etti. İkisi başka suçtan tutuklu toplamda 10 sanığın hazır bulunduğu duruşmanın başlamasının ardından mahkeme başkanı, sanıklar ve avukatlarına esas hakkındaki diyeceklerini sordu. Sanık Kenan İmirzalıoğlu'nun avukatı Cemalettin Mutlu söz alarak, müvekkilinin uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan beraati istenirken, kullanmak suçundan ceza talep edildiğini belirtti.

"SARMA SİGARA İSTEĞİNİ TERCÜMAN YANLIŞ ÇEVİRMİŞ"

Avukat Mutlu, "Kenan Bey daha önce yaptığı savunmasında da belirttiği gibi paparazzilere yakalanmadan rahat tatil yapmak için Yunanistan Simi adasına gitmiştir. Buraya gitmek için pasaport gerekmemektedir. Müvekkilim sağlıklı yaşayan biri olarak sigarayı da bırakmıştır. Yalnızca alkol aldığı zaman tek tük sarma tütün içmektedir. Adada teknedeyken sarma sigara istemiş ancak tercümanın yanlış çevirmesi sebebiyle kendisine içerisinde başka maddeler olan sigara verilmiştir. Sigarayı içerken farklı olduğunu anlayınca atmıştır. Testlerde çıkan uyuşturucu madde de budur. Kenan Beyin kasten yaptığı bir şey yoktur. Kamu düzenini bozacak bir şey yapmamış, bu maddeyi de yurt dışında içmiştir" dedi.

"OYUNCULAR YOĞUNLARDI DİYE BEN TEMİN ETTİM"

Ünlü isimlere uyuşturucu madde temin ettiği iddia edilen set işçisi Ahmet Sağlam, uyuşturucu madde kullandığını belirtti. Sanık Sağlam, oyunculara uyuşturucu madde sattığı iddialarını yalanlayarak "Ben bunu ticaret olarak yapmadım. Temin ettim. Oyuncu oldukları için yoğunlardı. İşleri vardı diye gidip ben aldım" ifadelerini kullandı.

"OPERASYON OLACAĞINI ÖNCEDEN HABER VERMEDİM"

Uyuşturucu operasyonunu önceden bildiği ve bu konuda oyuncu Hakan Yılmaz'ı uyardığı iddiasıyla yargılanan polis memuru Fatih A. ise suçlamayı reddetti. Sanık Fatih A., "İddia edilen suçu işlemem mümkün değil. Benim kesinlikle bu suçu işlemem mümkün değil. Operasyon olacağını önceden bildiğim doğru değildir" diye konuştu.

Sanık Engin Günaydın'ın avukatı ise, müvekkilinin uyuşturucu bağımlısı olmadığını, sıkıldığı zaman veya yurt dışına çıktığında kullandığını öne sürdü. Sanık Ersin Korkut'un avukatı da müvekkilinin bu olaydan sonra uyuşturucuyu bıraktığını söyledi.

"ÖZBAL'IN KÖTÜ ADAMI OYNADIĞI GÖRÜNTÜLER DOSYAYA KONULDU"

Evinin terasında dikili ve sökülmüş halde uyuşturucu madde ele geçirilen eski Yeşilçam oyuncusu Hanifi Eray Özbal'ın avukatı, polis tarafından yürütülen soruşturmanın adli ve hukuki olmadığını savundu. Müvekkilinin eski Türk filmlerinde kötü adam rollerinde oynadığını belirten avukat, Özbal'ın bu filmlerde rol gereği uyuşturucu içtiği görüntülerinin soruşturma dosyasına konulduğunu söyledi.

Esasa ilişkin savunmaların ardından mahkeme heyeti, sanık ve avukatlara son sözlerini sordu. Tüm sanıklar ve avukatları eski beyanlarını tekrar ederek beraat talebinde bulundu.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, tüm sanıkların "örgüt kurmak, yönetmek ve üye olmak" suçundan beraatlerine karar verdi.

ÜNLÜLERE 10 AY HAPİS CEZASI

Mahkeme, ünlü isimler Kenan İmirzalıoğlu, Murat Yıldırım, Mehmet Erdem, Hakan Yılmaz, Sarp Apak, Şahin Irmak, Engin Günaydın, Ersin Korkut, Duygu Yetiş, Murat Eken, Hanifi Eray Özbal, Koray Candemir, Onur Buldu ve Cemil Büyükdöğerli'nin "uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan beraatine hükmetti. Mahkeme bu isimlerin bir kısmını "kullanmak için uyuşturucu madde bulundurmak", bir kısmını ise "uyuşturucu madde kullanmak" suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırdı. Ünlü isimlerin cezalarını erteleyen mahkeme, sanıkların 5 yıl denetim süresine tabi tutulmalarına karar verdi.

Mahkeme, oyuncular Rıza Kocaoğlu ve Vedi İzzi'nin "uyuşturucu ticareti yapmak", polis memuru Fatih A.'nın ise "görevi kötüye kullanmak" suçundan beraatine hükmetti.

DİĞER SANIKLAR FARKLI ORANLARDA CEZA ALDI

Diğer sanıklardan Dilek Dağtaş, İbrahim Bayraktar, Ahmet Sağlam, Aydın Kardaş, Zeki Yalçın "uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan 6 yıl 3 ay, Ahmet Yılmaz 5 yıl, Özhan Binici, Nusret Aldemir, Abdurrezzak Şin ticaretten 4 yıl 2 ay, Ahmet Çardak, Mustafa Çardak 5 yıl 10 ay, Murat Yaşar, Şengül Yaşar, Cemil Zirek, Gül Zirek 7 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sanıklar Fırat Dağtaş, Dilek Dağtaş ve Mehmet Fırat Alyamaç ise, "uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan beraat etti.

(İHA))

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler