Ünlü iş adamı hayatını kaybetti

Sabahattin Tuncer, Ankara'da dün gece tedavi gördüğü hastanede, 93 yaşında hayatını kaybetti.

Ünlü iş adamı hayatını kaybetti
Türkiye'nin en ünlü kolonya markalarından Eyüp Sabri  Tuncer Kolonyaları Kozmetik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sabahattin Tuncer,  Ankara'da dün gece tedavi gördüğü hastanede, 93 yaşında hayatını kaybetti.

Cumhuriyetin kurulduğu 29 Ekim 1923 tarihinde doğan Sabahattin Tuncer,  yaşa bağlı rahatsızlıkları nedeniyle 10 gün önce hastaneye kaldırılmıştı. Tuncer,  tedavi gördüğü hastanede dün gece vefat etti.

Tuncer'in cenazesi, ikindi namazının ardından, kılınacak cenaze  namazından sonra Mamak Ortaköy Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Evli ve iki çocuk babası Tuncer, yaklaşık 100 yıldır bir Ankara  markası olarak iş yaşımındaki yerini koruyan Eyüp Sabri Tuncer Kolonyalarının  Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürütüyordu.

Tuncer, Anadolu Ajansı'na 2007'de verdiği bir röportajda, babası Eyüp  Sabri Tuncer'in ısrarıyla 1960'lı yıllarda işin başına geçtiğini anlatmıştı.

Kolonyanın nasıl yapıldığını inceleyen, üniversite öğretim üyeleriyle  görüşüp, laboratuvarlarda çalışan ve formüller bulan Sabahattin Tuncer, kolonya  esansını kendi üretmeye başladı.

Kolonya devinin ikinci kuşağının temsilcisi Sabahattin Tuncer,  Türkiye'nin ilk esans formülünü yapan kişisi olarak tanınıyordu ve narenciye  çiçeklerinin kokusunu ilk çıkaran kişi olma unvanına da sahipti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler