Üniversiteyi karıştıran anket

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde yapılan bir anket ortalığı karıştırdı. Açıklama üstüne açıklama yapıldı.

Üniversiteyi karıştıran anket

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde yapılan anket ıntern doktorlar ve hemşireleri karşı karşıya getirdi.

Geçen günlerde Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde(OMÜ) 'Kılçık' adlı karikatür dergisinde kendilerine hakaret edildiği gerekçesiyle; Sağlık-Sen Samsun Şubesi, OMÜ Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü, OMÜ Çocuk Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü ve Türk Hemşireler Derneği Samsun Şube Başkanlığı tarafından intern doktorlar protesto edildi. İntern doktorlar ise bugün yaptıkları basın açıklamasında 'Kılçık' dergisinin kendileriyle bir ilgisi olmadığını, hemşirelerden özür beklediklerini söylediler. Özür dilenmediği takdirde de hemşireler hakkında da gerekli işlemler yapılacağını söylediler. Ayrıca, OMÜ Tıp Fakültesi Dekanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada; internlerin olayla alakası olmadığı söylenerek ve hemşirelerden özür dilendi.

OMÜ Tıp Fakültesi Dekanlık binası önünde yapılan basın açıklamasını okuyan İntern Doktor Emre Kıymık, "Adı geçen dergide hemşirelerimizi itham ederek küçük düşüren hakaretler ve cinsiyetçi açıklamalar içeren yazıyı kesinlikle kabul etmiyor, şiddetle kınıyoruz. Bu şekilde bir yazıya ve ithama gerek bizlerin gerek Tıp Fakültemizin konu olmasından kaynaklı derin üzüntü duyduğumuzu kamuoyuyla paylaşmak isteriz" dedi.



"LİNÇ GİRİŞİMİ BAŞLADI"

Kıymık şöyle devam etti: "Fakültemizin mizah dergisinde yayınlanan ekip arkadaşlarımız olan hemşirelerimize yönelik cinsiyetçi yazılara karşı OMÜ Tıp Fakültesi hemşireleri tepki göstermiş ve 'Kılçık' dergisini hazırlayan intern doktorlardan özür beklemiş, bu konunun yasal takipçisi olacaklarını belirtmişlerdir. Ancak kendileri gerekli araştırmayı yapmadan kamuoyuna bu dergiyi hazırlayan ve yayına sürenlerin intern doktorlar olduğunu 'asılsız' bir şekilde deklare etmişlerdir. Yaptıkları basın açıklaması sonucunda ve birçok internet sitesinde 'intern doktor kepazeliği' manşeti ile yayınlanmış ve sosyal medyada intern doktorlara karşı ciddi bir linç girişimi başlamıştır. Ağza alınmayacak küfürler edilmiş, tehditler savrulmuş ve intern doktorlar olan bizleri söz hakkı bile verilmeden günah keçisi ilan etmişlerdir. Bu konu hakkında hemşirelerimizden bir özür bekliyor ve beklenen özür gelmediğinde de bu haberi 'asılsız' bir şekilde yayan ve arkadaşlarımızı mobbinge uğratan hemşirelerimiz hakkında da gerekli işlemler yapılacağına söz veriyoruz."

"BİZLERLE HİÇBİR ORGANİK BAĞI YOK"

Söz konusu yazının nasıl mesnetsiz olduğunun farkında olduklarını belirten Emre Kıymık şunları kaydetti: "Cinsiyetçi hiçbir açıklama ya da metinin tarafı olmadık olmayacağız. Fakat bugün OMÜ intern doktorlarına mal edilen yazının ve yayınlanan derginin bizler ile hiçbir organik bağı bulunmamaktadır. Adı geçen dergi OMÜ Tıp Fakültesi Dekanlığı'nın imtiyaz sahipliğinde yayınlanmaktadır. Yani dememiz odur ki yayınlanan bu derginin ne hazırlanmasında ne denetlenmesinde ne de basımında intern doktorların herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır. Derginin ise imtiyaz sahibi Tıp Fakültesi Dekanlığı'dır. Bu konunun örtbas edilmesine ve tıp öğrencilerinin adının arkasına saklanılmasına karşı olduğumuzu belirtmek istiyoruz."

LİNÇ KAMPANYASI!

24 Haziran günü dekanlığımız önünde hemşirelerimiz tarafından yapılan basın açıklamasında geçen 'İntern Doktor Dergisi' ibaresi sebebiyle gerek sosyal medyada gerekse çalışma alanları olan hastanede sayısız hakarete, hemşirelerin mobbingine maruz kaldıklarını ifade eden Kıymık, "Hiç kimse tarafından kendimizi açıklamamıza izin verilmedi. Ne biz 'bu yazının sorumluluğu bize ait değil!' diyebildik ne de kimse bizleri dinlemeye çaba gösterdi. Yalnız bırakıldık. Ötekileştirildik. İntern doktorların bu yayınlanan yazıda ve bu yazının bulunduğu dergide virgül kadar katkısı bulunmamaktadır. Bize yapılan bu linç kampanyasını lanetliyor bizlere kulak vermenizi istiyoruz. Bir anlık kızgınlık ile bize karşı tavır takınan asistanlarımıza hocalarımıza ve ekip arkadaşlarımıza sesleniyoruz. Kırgınız üzgünüz. 6 yıllık eğitim hayatımızın sonunda, mezuniyetimize beş gün kala bu mevzu bahis olaylara karşı tek söyleyeceğimiz söz şudur ki; yüreğimiz kanıyor, olmasaydı sonumuz böyle" şeklinde konuştu.

DEKANLIK ÖZÜR DİLEDİ

OMÜ Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mahmut Başoğlu ise yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "OMÜ Tıp Fakültesi Mizah Dergisi Kılçık-2016 sayısında hemşirelerimize yönelik mizah sınırlarını aşan ve hemşirelerimizi incitici bir anket yayınlanmıştır. Sağlık hizmet sunumunda hekimlerin profesyonel meslek yaşamlarında en büyük destekçileri olan hemşirelerimizle ilgili bu yayından derin üzüntü duymaktayız ve bu talihsiz olaydan dolayı tüm hemşirelerimizden özür diliyoruz. Bu olay sonrası sosyal medyada derginin yayınlanmasında hiç bir ilgisi olmayan internlerimize yönelik saldırılar olmuştur. Fakültemiz hastanesinde hekimler hemşireler ve internler olarak özveriyle çalışan bir ekibiz çalışma barışını bozan bu saldırı ve hareketleri de kınıyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem