Üniversitelilerden insansız kara aracı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencilerinden Ömer Özden Keskin ve Mehmet Harun Kılıç, dört aylık çalışma sonucu kameralar sistemi ile uzaktan yönlendirilebilen insansız kara aracı üretti. Gaziantep Üniversitesi Makine Mühend

Üniversitelilerden insansız kara aracı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencilerinden Ömer Özden Keskin ve Mehmet Harun Kılıç, dört aylık çalışma sonucu kameralar sistemi ile uzaktan yönlendirilebilen insansız kara aracı üretti. Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Konstrüksiyon ve İmalat Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuzhan Yılmaz, üretilen aracın askeri amaçlar için değil, insan güvenliği için tasarlandığını söyledi.

Doç. Dr. Yılmaz, kendi laboratuvarlarında üretilen aracın arazi koşullarına uygun şekilde tasarlandığını belirtti. Doç. Dr. Yılmaz, "Son sınıf bitirme projesi kapsamında yürütülen çalışmalar neticesinde, arazi koşulları için tasarlanan araç, bir sonraki süreçte uzaktan kontrollü sistemler, gece ve gündüz görüş kameraları ve sensörler ile desteklenerek kullanıma sunulması planlanmaktadır. Bu projenin asıl amacı, insansız bir güvenlik aracı tasarlayarak, büyük yerleşke ve arazilerde belirli rotaları takip ederek devriye görevi yerine getirebilecek bir araç yapmaktır. Projenin manuel kontrollü prototipi tamamlanmış ve test sürüşleri gerçekleştirilmiştir" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem