Üniversiteliler PKK'dan kurtarıldı!

ERZİNCAN'da üniversite öğrencilerini kandırarak terör örgütü PKK'nın dağ kadrosuna götürdükleri öne sürülen 2 kişi, polisin nefes kesen operasyonuyla yakalandı.Polisin sıradan trafik kontrolü görüntüsü vererek yaptığı operasyonda yakalanan 2 şüpheli ile d

Üniversiteliler PKK'dan  kurtarıldı!

ERZİNCAN'da üniversite öğrencilerini kandırarak terör örgütü PKK'nın dağ kadrosuna götürdükleri öne sürülen 2 kişi, polisin nefes kesen operasyonuyla yakalandı.

Polisin sıradan trafik kontrolü görüntüsü vererek yaptığı operasyonda yakalanan 2 şüpheli ile dağa çıkmak istedikleri iddia edilen 3 öğrenci tutuklandı.

Erzincan Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulunda okuyan kızları G.G.'den haber alamayan F.G. ve G.G. çifti, 6 Aralık günü Emniyet Müdürlüğü'ne başvurdu. Aile, terör örgütünün dağ kadrosuna katılmış olabileceğinden endişelendikleri kızlarının bazı arkadaşlarından şikayetçi oldu. Cumhuriyet Başsavcılığı'nca açılan soruşturma kapsamında 13 Aralık günü Erzincan Üniversitesi'ne bağlı fakülte ve yüksek okullarda okuyan 7 kız öğrencinin ifadesi alındı. Derinleştirilen soruşturmada 2 kız öğrencinin daha dağ kadrosuna katılmış olabileceği şüphesi ile ortadan kaybolduğu belirlendi.

Emniyet İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Dicle Üniversitesi öğrencilerinden B.B. ve Y.B.'nin örgütün dağ kadrosuna elaman kazandırmak amacı Erzincan'a geldiklerini tespit etti. Terör örgütünün gençlik yapılanmasının üst düzey elebaşı konumundaki B.B. ve Y.B.'nin Iğdır'a gitmek üzere yola çıkmaları üzerine operasyon başlatıldı.

OTOBÜSE OPERASYON

İki örgüt mensubunun bulunduğu otobüsü takibe alan sivil ve özel ekipler, Tercan İlçesi'nde trafik kontrolü yapılacağı uyarısı ile aracı durdurdu. Sivil ve zırhlı araçlar ile otobüsün çevresi kuşatılırken, özel harekat timleri orta kapıdan içeri girdi. Polis, otobüsteki örgüt mensubu B.B. ve Y.B.'yi otobüsten indirip yere yatırarak etkisiz hale getirdi. Yakalananların dağa çıkmaya ikna etmeye çalıştığı öne sürülen 6 öğrenci de gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan biri serbest bırakılırken B.B., Y.B. ile birlikte toplam 7 şüpheli, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi. B.B. ve Y.B. 19 Aralık'ta, L.Ü., Y.K., A.K. ise, 22 Aralık'ta terör örgütü üyesi olmak suçundan Erzurum 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklandı.

Emniyet Müdürü Mehmet Tüzel, üniversite öğrencilerini dağa götürmek için çabaların yoğunlaştığını bildirdi. Örgütün, propaganda çalışmaları için ikna kabiliyeti yüksek elamanlarını kullandığını vurgulayan Emniyet Müdürü Tüzel, ailelerin üniversitede çocukları ile yakından ilgilenmeleri gerektiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler