Üniversiteli gencin acı ölümü!

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Bölümü 2. sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Hasan Dilmaç, 15 arkadaşı ile birlikte saat 18.00-20.00 seansında yüzmek üzere Fikret Ünlü Olimpik Yüzme Havuzu'na gitti. Gençler yüzmeye devam ederken

Üniversiteli gencin acı ölümü!

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Bölümü 2. sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Hasan Dilmaç, 15 arkadaşı ile birlikte saat 18.00-20.00 seansında yüzmek üzere Fikret Ünlü Olimpik Yüzme Havuzu'na gitti. Gençler yüzmeye devam ederken, Hasan Dilmaç saat 19.00 sıralarında havuzda fenalaştı. Dilmaç'ı hareketsiz gören görevli cankurtaran, havuza atlayarak Dilmaç'ı havuzdan çıkarttı ve 112 Acil Servis'e haber verildi.

 

Dilmaç, cankurtaranın ilk müdahalesinin ardından ambulansla Karaman Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken yolda kalbi durdu. Müdahale ile kalbi tekrar çalıştırılan genç, yoğun bakıma alındı. Hasan Dilmaç sabaha karşı kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

 

"HASAN SEVİNÇ DOLU BİRİSİYDİ"

Olay üzerine Hasan Dilmaç'ın Aksaray'da yaşayan babası Hacıali, annesi Fatma ve amcası Muhammet Dilmaç, Karaman'a geldi. Karaman Devlet Hastanesi morgundan çocuklarının cenazesini almak için bekleyen ailenin bitkin olduğu görüldü. Amca Hasan Dilmaç, "Hasan sevinç dolu bir çocuktu. Arkadaşları tarafından sevilen birisiydi. Yüzmeye ilgisi vardı. Gitar çalıyordu. Yüzmeyi çok iyi biliyordu. Kimseden bir şikayetimiz yok. Bize gösterdikleri yardımlardan dolayı herkese teşekkür ederiz" dedi.

 

Cenazenin Karaman Devlet Hastanesi morgundan alınması sırasında Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Çalışkan ve Gençlik Spor İl Müdürü Ömer Ersöz de hastanede bulundu. Hasan Dilmaç'ın cansız bedenini taşıyan cenaze aracı, ailesiyle birlikte kaldığı Kredi Yurtlar Kurumu Öğrenci Yurdu önüne getirildi.

 

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi de cenazeye katılmak isteyen öğrenci arkadaşları için otobüs kaldırdı. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Esengül ile Üniversite Genel Sekreteri Ahmet Tüfekçi de aileye taziyelerini iletirken, Dilmaç'ın cenazesi memleketi Aksaray'a götürüldü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem