Üniversitelere "Gezi" talimatı

İçişleri Bakanlığı, sonbaharda Gezi eylemlerinin üniversitelerde tekrarlanması ihtimali üzerine 81 vali ve üniversitelere gönderdiği genelgede, “Eylemlere meydan vermeyin” dedi.Üniversite kayıtları öncesi İçişleri Bakanlığı, dün itibariyle 81 il valiliği,

Üniversitelere "Gezi" talimatı

İçişleri Bakanlığı, sonbaharda Gezi eylemlerinin üniversitelerde tekrarlanması ihtimali üzerine 81 vali ve üniversitelere gönderdiği genelgede, “Eylemlere meydan vermeyin” dedi.

Üniversite kayıtları öncesi İçişleri Bakanlığı, dün itibariyle 81 il valiliği, Gençlik ve Spor Bakanlığı (Yurt-Kur) ve Yükseköğrenim Kurulu’na (YÖK) “Üniversitelerde Alınacak Güvenlik Tedbirleri” başlıklı bir genelge gönderdi. Genelge ile üniversite kampuslarında yeni eğitim-öğretim döneminde güvenliğin vali ve üniversite yönetimlerinin koordinasyonunda sağlanması ve yeni dönem başlamadan vali başkanlığında rektör, il emniyet müdürü, il jandarma komutanı ve ilgili kurum yetkililerinin toplantı yapması istendi. Genelgede yer alan tavsiye ve taleplerden bazıları şöyle:

EYLEME MEYDAN VERMEYİN: Yasal olmayan eylem ve etkinliklere meydan vermeyin, olaylara karışanları tespit ederek haklarında gerekli yasal işlemleri yapın.

BAKANLARA EK TEDBİR: Bakan ve milletvekillerinin üniversite ziyaretlerinde ek güvenlik tedbirlerini devreye sokun.

YURTLARA KAMERA: Yurtlarda kameralı döneme geçin. (Kampus girişlerine turnike ve manyetik kart giriş sistemleri kurulması için YÖK görevlendirildi.)

GECİKMEDEN GÜÇ: Rektörlerin polis ve jandarma talep etmesi halinde, yeteri kadar kolluk kuvvetini gecikmeden üniversite ve kampus içerisinde görevlendirin.

24 SAAT KOLLUK: Üniversitelerin giriş ve çıkışlarına yakın mahallerde, 24 saat esasına göre yeteri kadar kolluk personeli bulundurun.

DANIŞMANLIK: Kayıt döneminde öğrencilere verilecek danışmanlık hizmetlerinin ilgili kurum ve kuruluşlarla koordineli bir şekilde yerine getirilmesini sağlayın.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler