Üniversite 'taciz'le çalkalanıyor!

İstanbul Üniversitesi'nde öğretim üyesi S. T. (33) hakkında aynı üniversitede öğrenim gören Y.N.A. (22) adlı kız öğrenciye cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla 1 yıldan 3 yıl 9 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.3 AY ÖNCE DE ÇETE OPERASYONUNDA GÖZALTINA

Üniversite 'taciz'le çalkalanıyor!

İstanbul Üniversitesi'nde öğretim üyesi S. T. (33) hakkında aynı üniversitede öğrenim gören Y.N.A. (22) adlı kız öğrenciye cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla 1 yıldan 3 yıl 9 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

3 AY ÖNCE DE ÇETE OPERASYONUNDA GÖZALTINA ALINMIŞTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheli S.T.'nın İstanbul Üniversitesi'nde öğretim üyesi olduğu ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nce 3 ay önce bir suç örgütüne yönelik operasyonda 27 kişiyle birlikte gözaltına alınanlar arasında bulunduğu belirtildi.

"ÖĞRENCİYLE CİNSEL İÇERİKLİ KONUŞMA" İDDİASI

Şüpheli T'nin, söz konusu operasyon kapsamında mahkeme kararı ile telefonunun dinlendiği ve bu telefon görüşmelerinde aynı üniversitede öğrenim gören müşteki Y.N.A.'yı 2 kez arayarak cinsel içerikli ve taciz içeren konuşmalar yaptığı ifade edildi.

"BURS İÇİN YARDIM İSTEDİ"

Mağdur Y.N.A.'nın İngilizce bursu alması konusunda şüpheliden yardım istemek için odasına gittiği ve burada şüphelinin konuyu değiştirerek mağdurdan hoşlandığını ve lakayt tavırlar sergilediği belirtilen iddianamede, sonraki günlerde şüphelinin bu tavrından vazgeçmeyip devamlı telefonla aradığı belirtildi. Şüpheli S.T'nin kendisinden hoşlandığı yönündeki beyanlarını sık sık tekrarladığı bu nedenle müşteki A.'nın o dönemde zor günler geçirip derslere gitmemeye başladığı, bunalıma girdiği ve intiharı düşündüğü anlatılan iddianamede, şüphelinin sürekli cinsel söz ve davranışlarla "vücut dokunulmazlığını ihlal edecek düzeye ulaşmadan" müştekiye karşı cinsel taciz suçunu işlediği iddia edildi.

3 YIL 9 AYA KADAR HAPİS İSTEMİ

Şüpheli ST hakkında "cinsel taciz" suçunu işlediği iddiasıyla 1 yıldan 3 yıl 9 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. S.T.'nin yargılanmasına önümüzdeki günlerde Sulh Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

ÇETE OPERASYONU

S. T. Mart ayında aralarında "Hanımağa" lakaplı eski polis memuru Güniz Akkuş'un da bulunduğu 27 kişiyle birlikte Sarı Ömer lakaplı Ömer Sundura'nın elebaşılığını yaptığı belirtilen çeteye yardım ettiği iddiasıyla gözaltına alınmıştı. T. savcılıktaki sorgusunun ardından serbest bırakılmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem