Üniversite öğrencisi yokluktan mucit oldu

Çekmiş olduğu bir video ile TRT Haber ekranlarında yayınlanan Haber Sizsiniz adlı amatör habercilik yarışma programına Manisa’dan başvuran Muharrem Karakoç, Türkiye 2.’si oldu.Üniversite yıllarında maddi zorluk çekerek okul bitirdiğini dile getiren Karako

Üniversite öğrencisi yokluktan mucit oldu

Çekmiş olduğu bir video ile TRT Haber ekranlarında yayınlanan Haber Sizsiniz adlı amatör habercilik yarışma programına Manisa’dan başvuran Muharrem Karakoç, Türkiye 2.’si oldu.

Üniversite yıllarında maddi zorluk çekerek okul bitirdiğini dile getiren Karakoç, öğrenci arkadaşlarıyla kaldığı evde ısınamadıklarını, su ısıtma cihazından çıkan buharı değerlendirerek odanın ısınmasını sağladığını söyledi. Şu an Manisa’da özel güvenlik görevlisi olarak çalışan Karakoç, insanların en zor anlarında bile çaresiz olmadığını belirterek zorlukların üstesinden gelinebileceğini savundu.

Karakoç, yarışma serüvenini şöyle anlattı; “Üniversitede okurken çektiğim bir video ile programa Manisa’dan başvurdum. Haberimi gönderirken gerçekten böyle bir derece beklemiyordu. Ancak yaptığım icadın farklı ve akıllıca olması beni 2.’liğe taşırken sosyal medyada da kısa sürede ilgi gördü. Bu icadımın nedenini şöyle anlatayım. İki yıl önce Afyon Kocatepe Üniversitesinde okurken -10 derece soğuk havada epey üşüdük ve kaloriferlerin yanmadığı bir gündü. Ev sahibimiz de il dışında olduğundan kaloriferi yakamayacağımızı öğrendik. Maddi anlamda ise başka bir alternatifimiz olmadığından mutfakta su ısıtma makinası yani ketıl gözüme çarptı. Ketılın içine su koyarak ve kaynattım, ardından çıkan buhar direk çıkmasın diye üzerine soba borusu ve buharı eşit dağıtmak için 10 litrelik damacana bidonunun üç köşesinden delik açarak borunun üzerine yerleştirdim. Bu sayede hem boru ısındı hem de buharla birlikte odanın soğuk havası kırılarak iki gün boyunca ısındık. Bu icadımın adına da Ketilatör ismini verdim. Yarışmadan sonra gerek sosyal medyadan gerekse yakınlarımdan olumlu ya da olumsuz eleştiriler aldım. Herkese saygım var fakat bu sürekli kullanılacak bir icad değil. Ben öğrenci evlerindeki sıkıntıları biraz olsun yansıtabildiysem ne mutlu bana. Aldığım ödül ile maddi zorluk çekerek üniversite okuyan öğrencileri tespit edip onların menemen ve makarna masraflarını karşılayacağım. Aynı zamanda bana bu yarışmaya katılmam için destek veren herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler