Üniversite öğrencilerinden yerli sosyal ağ

Gazi Üniversitesi'nden bir grup öğrenci, "Ayneen" isimli yerli bir sosyal ağ tasarladı. Yayına açılan ağın sloganı ise "Henüz fenomen olamadınız mı? Burası sizin için yeni bir şans" oldu. Son yılların popüler mecralarından olan sosyal ağların yurtdışı men

Üniversite öğrencilerinden yerli sosyal ağ

Gazi Üniversitesi'nden bir grup öğrenci, "Ayneen" isimli yerli bir sosyal ağ tasarladı. Yayına açılan ağın sloganı ise "Henüz fenomen olamadınız mı? Burası sizin için yeni bir şans" oldu.

Son yılların popüler mecralarından olan sosyal ağların yurtdışı menşeili olması gizlilik ve güvenlik gibi konularda önemli sorunlar getiriyor. Ayrıca son zamanlarda daha da artan ticari politikalarından ötürü sosyal ağlarda birçok konuda kontrolün, kullanıcıdan sosyal medya platformuna geçmiş olması da yeni sosyal ağların pazara girmesini tetikleyen bir unsur olarak ön plana çıkıyordu.

GÖNDERİLERİ ÖNE ÇIKARMA YOK, SAYFANIZI BEĞENEN HERKESE DİREKT ULAŞIYOR

Bu gibi konuları göz önüne alan Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden bir grup öğrenci, Sosyal Medya Uzmanlığı dersinde Ayneen isimli yeni bir sosyal ağ tasarladı. Güvenlik ve hızın ön planda olduğu ağ, ücretsiz olarak kullanılabiliyor. Facebook gibi ağların aksine, oluşturulan platformları beğenen kişilerin yüzde 15'ine değil tamamına gönderiler ücretsiz olarak eriştirilebiliyor.

MÜZİK VE VİDEO ARAMA MOTORU ENTEGRESİ VAR

Doğrulanmış hesap politikasını da daha esnek bir şekilde belirleyen platform, yerel müzisyenler, haber siteleri gibi kişi ve markalarda hızlı bir şekilde doğrulanmış hesap entegrasyonunu yapabiliyor. Müzik paylaşımı yapmak isteyen kullanıcılar için paylaşım kutusu altında çalışan bir arama motoruyla müzikler hızlıca bulunarak paylaşım yapılabiliyor. Ayrıca benzer şekilde bir Youtube arama motoru da paylaşım alanında hazır bulunuyor. Video paylaşımlarında bu alan kullanılabiliyor.

İLK 24 SAATTE BİN ÜYEYİ GEÇTİ

Sosyal ağ "Ayneen" ilk 24 saatte bin kullanıcıyı geçmiş durumda. Sitenin kurucu ekibinde ise Barış Yıldırım, Yasemin Akyıl, Hakan Şirin, Başak Değirmenci, Gökhan Yıldırım, Tuğçe Çoban, Mustafa Cevat Ağırman, Mehtap Dragusha, Yusuf Çiftçi, Eda Öztürk, Soner Hamarat, Gözde Bayram, Onur Yıldırım, Selvi Çakal, Emrah Göger, Gökçe Sevinç, Burak Ülgü, Tuba Akgün, Tuğşad Samsun, Ahmet Mert Koçtürk, Orhan Yörübulut, Batuhan Karabağlı, Hasan Akça, Ümit Şener yer alıyor.

Üniversite öğrencilerinden yerli sosyal ağ

Üniversite öğrencilerinden yerli sosyal ağ

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem