UNESCO mirası kül oldu

Ülkenin güneyinde Laerdalsoyri köyündeki bir evde gece yarısı başlayan yangın, güçlü rüzgar nedeniyle 23 binaya sıçradı. Sognefjord fiyortunda Laerdal'da bulunan bin 150 nüfuslu köydeki yangın kontrol altına alınamazken, dumandan zehirlenen 90 kişi hastan

UNESCO mirası kül oldu

Ülkenin güneyinde Laerdalsoyri köyündeki bir evde gece yarısı başlayan yangın, güçlü rüzgar nedeniyle 23 binaya sıçradı. Sognefjord fiyortunda Laerdal'da bulunan bin 150 nüfuslu köydeki yangın kontrol altına alınamazken, dumandan zehirlenen 90 kişi hastaneye kaldırıldı. Kuvvetli rüzgarın etkisi ile bir çok eve sıçrayan yangın kontrol altına alınamadı. İtfaiye ekipleri ve mahalle sakinleri yangını söndürmek için yoğun çaba gösterirken, şimdiden ondan fazla evin yanarak kül olduğu belirtiliyor.UNESCO'nun dünya mirası listesinde yer alan Laerdal bölgesinin, kilise ve tarihi ahşap binalara ev sahipliği yaptığı biliniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem