Umre'ye gideceklere üzücü haber!

Suudi Arabistan Hac Bakanlığı, 2014 yılı ramazan ayında umre vizelerinin, Kabe çevresindeki genişletme çalışmaları nedeniyle sınırlı tutulacağını açıkladı.  Hac Bakanı Bender Haccar yaptığı açıklamada, 2014 yılında Kabe çevresindeki genişletme çalışmaları

Umre'ye gideceklere üzücü haber!

Suudi Arabistan Hac Bakanlığı, 2014 yılı ramazan ayında umre vizelerinin, Kabe çevresindeki genişletme çalışmaları nedeniyle sınırlı tutulacağını açıkladı.  

Hac Bakanı Bender Haccar yaptığı açıklamada, 2014 yılında Kabe çevresindeki genişletme çalışmalarının ikinci aşamasına geçileceğini belirterek, yoğunluk yaşanmaması için umre vizelerinin 500 bin ile sınırlı tutulacağını belirtti.

Umre ziyaretçileri ve turizm şirketlerinin, programlarını alınan yeni karar doğrultusunda belirlemeleri için erken uyarıda bulunduklarını ifade eden Bakan Haccar, bu yıl uygulanan gelişmiş teknoloji ürünü elektronik sistemler sayesinde umre ve hac trafiğinin tamamıyla kontrol altına alınabildiğini de aktardı.

Haccar, alınan önlemler çerçevesinde hacca gellip de ülkeden ayrılmayanların sayısının bu yıl yüzde 0,1 oranında kaldığı bilgisini verdi.

Kaçaklar ülkelerine gönderiliyor

Öte yandan Suudi makamlarının ülke çapında kaçak işçilerle umre veya hac için gelen ve ülkeden ayrılmayanlara yönelik operasyonları devam ediyor. İçişleri Bakanlığı Pasaport İşleri Dairesi Başkanı General Ayed el-Lukmani, yaptığı açıklamada, 4 Kasım tarihinden itibaren kaçakların ülkelerine gönderilmeleri için her gün çalışma yapıldığını, kaçak işçilerin tahliyesi için 22 uçağın seferlerine devam ettiğini belirtti.

Lukmani, yapılan kontroller sırasında çeşitli suçlardan aranan bazı zanlıların yakalandığını ve bu kişilerin de cezai işlemlerin ardından sınırdışı edildiklerini bildirdi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem