Ulusoy'un ismi söküldü! Trabzon karıştı

TFF Haluk Ulusoy Tesisleri, Trabzonspor Kulübü’ne kiralanmıştı. Bordo-Mavili Kulübün önceki gün tesislerdeki ‘Haluk Ulusoy’ ismini kaldırması gündeme bomba gibi düştü.Bu konu hakkında görüşlerini alınan isimler büyük bir şok yaşadı."YANLIŞ BULUYORUM"Türki

Ulusoy'un ismi söküldü! Trabzon karıştı

TFF Haluk Ulusoy Tesisleri, Trabzonspor Kulübü’ne kiralanmıştı. Bordo-Mavili Kulübün önceki gün tesislerdeki ‘Haluk Ulusoy’ ismini kaldırması gündeme bomba gibi düştü.

Bu konu hakkında görüşlerini alınan isimler büyük bir şok yaşadı.

"YANLIŞ BULUYORUM"

Türkiye Futbol Federasyonu eski yönetim kurulu üyesi İbrahim Usta, Haluk Ulusoy isminin TFF Binasından kaldırılmasıyla ilgili şunları söyledi: “Burası kurumsal bir yapıdır. Ani kızgınlıklarla alınmış bir karar olabilir. Ancak Haluk Ulusoy isminin tesislerden kaldırılmasını yanlış buluyorum. Ulusoy’un Trabzon’a büyük emekleri olmuştur.”

"ZAVALLILIKTIR"

Türkiye Futbol Federasyonu eski yönetim kurulu üyesi Hüsnü Hayali konu hakkında şunları söyledi: “Futbol Federasyonu Genel Kurul kararı ile tesisler Trabzonspor’a kiralanmıştır. Hukuken Trabzonspor Kulübü’nün Haluk Ulusoy ismini tesislerden kaldırması olanaksız. Trabzon, Trabzonspor’a Trabzon sporuna hizmet etmiş Trabzonlu bir ismin kazandırdığı bu tesislerden isminin kaldırılmasını doğru bulmuyorum. Bu tamamen zavallılıktır. Haluk Ulusoy isminin altında eziliyor musunuz da tesislerden ismini kaldırıyorsunuz? Trabzonspor’un bütün sorunlarını hallettiniz de mi sıra Haluk Ulusoy’a geldi? Haluk Ulusoy isminin kaldırılması tamamen Trabzonspor yönetiminin kompleksinden kaynaklıdır.”

"ŞOK OLDUM"

Trabzonspor eski Başkan Yardımcısı ve ASKF eski Başkanlarından Haşim Sayitoğlu’da, Haluk Ulusoy isminin tesislerden kaldırılmasıyla ilgili şok yaşadığını söyledi. Sayitoğlu şöyle devam etti; “Söylenecek kelime bulamıyorum. Bu olaydan bilgim yoktu. Yeni öğrendim ve şok oldum. Trabzon’a hizmet etmiş, böyle bir ismin tesislerden adının kaldırılması çok yanlış. Üzüntü verici bir olay. Bundan sonra hiç kimseye ‘Gel Trabzon’a yatırım yap’ diyemeyiz. O zaman Trabzon’daki bütün statlarda, tesislerde, sokaklarda bulunan isimler kaldırılsın. Böyle bir şey olabilir mi?”

"SON DERECE YANLIŞ"

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Cahit Erdem de konu ile ilgili şunları söyledi: “Tesisleri Trabzon’a kazandıran Haluk Ulusoy’un isminin Trabzonspor Kulübü Yönetimi tarafından kaldırılması çok yanlıştır. TFF Genel Kurul Kararı ile tesisler Trabzonspor’a kiralanmıştır. Haluk Ulusoy isminin kaldırılması son derece yanlıştır. Trabzon’a bu kadar emeği geçen bir spor adamının ismi bir köşede durmalıydı. ASKF Hizmet Binamızda Haluk Ulusoy ismi hep kalacak.”

"YÖNETİM OLARAK BÖYLE BİR KARARIMIZ YOK"

Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Köksal Güney ise, “Yönetim kurulu olarak böyle bir kararımız yok. Böyle bir düşüncemiz de yoktu. Haluk Ulusoy isminin tesislerden kaldırıldığını şimdi sizden duyuyorum. Başkanın tasarrufunda olabilir. Bu konuyu başkanla görüşün” ifadelerini kullandı.

"BU KARARI KİM ALMIŞSA İSTİFA ETSİN"

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Trabzon Şubesi Başkanı Nurettin Balaban’da Haluk Ulusoy isminin kaldırılmasıyla ilgili çok sert konuştu. Balaban, “Böyle bir kararı kim almışsa bugün istifa etmelidir. Bütün ülkeyi karşısına alarak Trabzon’a böylesine önemli bir tesis kazandıran Haluk Ulusoy’un ismini hazmedemediler. Mahmut Özgener döneminde TFF tarafından Trabzonspor’a devredilmesi ve Trabzonspor’un da bu tesisleri devralmasına imza atanlar Trabzon’a ihanet etmişlerdir. Türkiye’nin ve Trabzon’un adını Dünya’ya altın harflerle yazdıran bir isimdir Haluk Ulusoy. TÜFAD olarak, gerekirse sokak sokak gezeriz, Trabzon’da yeni bir tesis yaparız ve adını da ‘Haluk Ulusoy Tesisleri’ koyarız.” Antalya’da seminerde buluna TÜFAD Başkanı Balaban, “Yaptığım bu açıklamalar tamamen kendi şahsi açıklamalarımdır. Yönetim Kurulum ile yapacağımız toplantı sonrası daha detaylı bir basın açıklamamız olacak” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem