Uludere'deki sınır ihlalı davası görüldü

Uludere Asliye Mahkemesindeki duruşmada haklarında dava açılan Pakize Kaplan, Abdullah Encü, Şemsettin Encü, Heybet Encü, Süleyman Encü, Hikmet Alma, Nahide Encü ve Necat Encü ile avukatları hazır bulundu. Duruşmaya Bilen Encü, Mercan Encü, Kıymet Encü ve

Uludere'deki sınır ihlalı davası görüldü

Uludere Asliye Mahkemesindeki duruşmada haklarında dava açılan Pakize Kaplan, Abdullah Encü, Şemsettin Encü, Heybet Encü, Süleyman Encü, Hikmet Alma, Nahide Encü ve Necat Encü ile avukatları hazır bulundu. Duruşmaya Bilen Encü, Mercan Encü, Kıymet Encü ve Ahmet Encü ise katılmadı.

Mahkeme başkanı duruşmada atılı suçlamaların yer aldığı iddianameyi okudu.

İddianamede, 12 sanığın, olayın 500'ncü gününde askerlerin uyarılarına aldırış etmeyerek, sınırı yasa dışı yollardan geçtikleri ve bir süre Irak topraklarında kaldıkları ifade edildi.

Sanıklar, suçlamaya ilişkin ifade vermek istemedi.

Sanıklar avukatı Emirhan Uysal, olayda sınır ihlalinin olmadığını, sınırın en az 2 kilometre gerisindeki Yıldız mezrası Salatalık Çeşmesi mevkisinde askerlerin seyyar tel örgüler çektiğini, ihlal edildiği iddia edilen sınırın da bu teller olduğunu savundu.

Mahkeme başkanı, Şırnak Valiliği, Uludere Kaymakamlığı ve İlçe Jandarma Komutanlığından olay günü izin istenip istenmediğine dair bilgi isteyerek, duruşmanın 13 Şubat 2014 tarihine ertelenmesine karar verdi.

Adliye çıkışında sanıklar adına açıklama yapan Veli Encü, bu kişilerin olayla ilgili savunma yapmak istemediklerini belirterek, "Bu mahkeme katliamcıları ödüllendirirken, onları cesaretlendirirken, katliama karşı adalet arayışını sürdüren biz aileleri ve dostlarımızı hedef almıştır. Bu mahkemelerin bizim için hiçbir meşruluğu yoktur" diye konuştu.

Duruşmayı bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri de izledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler