Uludere'de öldürülenler PKK'lı mı?

Uludere'deki hava operasyonunda PKK'lı 6 teröristin öldüğü telsiz dinlemelerine takıldı. Konuşmalara göre PKK, cesetleri köylüler gelmeden alıp, Haftanin kampına götürdü.Şırnak'ın Uludere ilçesinde akaryakıt kaçakçılığı yapan 34 köylünün hava harekâtında

Uludere'de öldürülenler PKK'lı mı?

Uludere'deki hava operasyonunda PKK'lı 6 teröristin öldüğü telsiz dinlemelerine takıldı. Konuşmalara göre PKK, cesetleri köylüler gelmeden alıp, Haftanin kampına götürdü.

Şırnak'ın Uludere ilçesinde akaryakıt kaçakçılığı yapan 34 köylünün hava harekâtında ölmesinden günler sonra dinlemeye takılan bir konuşma soruşturmaya yeni bir boyut kattı.

ULUDERE'Yİ KONUŞTULAR

İstihbarat birimleri Zap bölgesinde faaliyet gösteren PKK'nın sözde özel güç sorumluları Rojhilat ile Cilo telsiz kodlarını kullanan teröristler arasında geçen bir konuşmayı kayda aldı. Rapora göre 2 terörist saldırıdan sonra 4 Ocak'ta bir başka grupla bir araya geldi. Görüşmede Uludere'deki hava harekâtı konuşuldu.

CESETLER HAFTANİN'E GÖTÜRÜLDÜ!

Dinlemelere göre görüşmede, kaçakçılık yapan grubun içerisinde 6 PKK'lının olduğu şeklindeki konuşma yer aldı. Hava harekâtının sonrasında köylüler olay yerine gelmeden Haftanin kampındaki teröristlerden bir kısmı ölen teröristlerin cesetlerini ve silahlarını almak için bölgeye gitti. Cesetler Haftanin kampına götürüldü.

SINIR BİRLİKLERİNE SALDIRI PLANI

İstihbarat birimlerince rapora dönüştürülen görüşme kayıtlarında, bölücü terör örgütünün Ortasu köyünde yaşanan bu olayı "propaganda" malzemesi yaparak TSK'nın bundan sonraki hava harekâtlarını önlemeye çalışacağı belirlendi. Rojhilat ile Cilo kod adlı teröristlerin kendi aralarında yaptığı görüşme PKK'nın bahar döneminde planladığı "kanlı" eylemleri de deşifre etti. Örgütün Uludere'deki hava operasyonunda ölen 6 teröristin intikamını almak amacıyla yaz döneminde sınır hattında bulunan karakol, üs bölgesi ve sınır birliklerine 400-500'er kişilik gruplar ile saldırı tasarladığı tespit edildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem