Uludere'de deprem 5.3

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, saat 23.37'de merkez üssü Şırnak'ın Uludere İlçesi'ne bağlı Ortabağ köyü olan 5,3 büyüklüğünde deprem gerçekleşti.DEPREMİN DERİNLİĞİ 3.2 KMMerkez üssü Ortab

Uludere'de deprem 5.3

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, saat 23.37'de merkez üssü Şırnak'ın Uludere İlçesi'ne bağlı Ortabağ köyü olan 5,3 büyüklüğünde deprem gerçekleşti.

DEPREMİN DERİNLİĞİ 3.2 KM

Merkez üssü Ortabağ-Uludere olan depremin derinliği 3.2 kilometre olarak belirlendi.

ÇEVRE İLLERDEN DE HİSSEDİLDİ

Deprem Şırnak, Batman, Siirt, Mardin ve Diyarbakır'dan hissedildi. Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde deprem nedeniyle bazı dik dağlarda kaya kopmaları yaşandığı öğrenildi. Depremin merkez üssü olan Uludere'ye ise şuana kadar ulaşılamadı. Deprem nedeniyle ilçedeki iletişim kanallarının çöktüğü belirtiliyor.

Deprem nedeniyle bazı dik dağlarda kaya kopmaları yaşandığı öğrenildi. Depremin merkez üssü olan Uludere'ye ise şuana kadar ulaşılamadı. Deprem nedeniyle ilçedeki iletişim kanallarının çöktüğü belirtiliyor.

3 ARTÇI SARSINTI

Bu arada depremden sonra 20 dakika içinde aynı bölgede ;2.6, 2.4 ve 3.4 büyüklüğünde aç artçı şok daha meydana geldi. Sarsıntı ile birlikte evlerini terkeden vatandaşlar ise geceyi dışarıda geçiriyor.

KIZILAY İHTİYAÇ TESPİTİ YAPIYOR

Türk Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, depremin ardından Türk Kızılay'ın bölgeye yakın şubeleri ve lojistik merkezleri uyarıldı. Bölgede durum ve ihtiyaç tespiti yapmak üzere ekipler alana doğru yola çıktı, yerel makamlarla irtibata geçildi.

Açıklamada, ihtiyaç halinde bölgeye yardım malzemesi ve ek afet müdahale ekiplerinin ulaştırılabilmesi için tüm hazırlıkların tamamlandığı da belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem